Kultur

Betaler regninger med rolle i storfilm

Holly Hunter spiller i filmen «Batman v. Superman». Hun innrømmer at hun sa ja til rollen mye for pengenes skyld.

Det kommer stadig nye filmer om helter fra tegnerseriene. Den nyeste filmen er «Batman v. Superman: Dawn of Justice». Den har kinopremiere i kveld (onsdag).

En av skuespillerne i filmen er Holly Hunter. Hun spiller senatoren Finch som har et dårlig forhold til Supermann.

Nyhetsbyrået NTB møtte henne i festivalbyen Toronto i Canada.

Hunter forteller at hun spilte i filmen delvis på grunn av pengene.

– Alle må betale regningene sine, sier hun.

– Jeg føler meg heldig som får lov til å betale mine regninger ved å være skuespiller. Jeg gjør nemlig noe jeg elsker. Folk flest får ikke samme mulighet. Jeg er veldig takknemlig, legger hun til.

Filmen skal være en av de dyreste filmene som noensinne er laget i Hollywood.

– Det er gøy å være med på noe så stort, sier Hunter.

– Zack Snyder er helt riktig regissør for filmen. Han trives med et press som ville ha slitt ut andre. Jeg forstår ikke hvordan han takler det.

Også Hunter virker å trives med tempoet.

– Jobben min er omtrent som den pleier å være. Det handler om øyeblikket. Hva motspillerne gir meg, og hvordan jeg reagerer på det. Enten jeg er i storbyen Detroit og spiller inn den største filmen noensinne. Eller om jeg lager en bitteliten film i Austin i Texas. Det handler om skuespill, sier Hunter.

Hun ble kjent for alvor i 1987. Da spilte hun i «Raising Arizona» og«Broadcast News». Hun fikk filmprisen Oscar for rollen som stum pianist i «The Piano» fra 1993.

– Uten tvil den flotteste opplevelsen i karrieren min, sier hun.

– Allerede da jeg leste fram til side seks i manuset, bestemte jeg meg. Jeg ringte til agenten min og ga beskjed om at jeg ville spille rollen. Resultatet ble en magisk film, sier hun.

Hunter forteller også begeistret om sin nye film «Weightless». Den er regissert av Terrence Malick.

– Ingen lager film slik som Terry. Han er fullstendig original i alt han gjør. Ærlig talt gjør det meg ingenting om han skulle kutte meg ut av det endelige resultatet. Jeg fikk uansett æren av å samarbeide med ham. Det har gitt meg ny kunnskap om hvordan film lages, sier hun.

Hunter kan kanskje stå på teaterscenen igjen. Hun har en utdanning fra universitet i drama. I 2014 fikk hun skryt for sin rolle i «Sticks and Bones» på teater i New York. Der spilte hun sammen med blant andre Norges-vennen Bill Pullman.

– Vi lever i en trøblete tid med konflikter i Irak, Syria, Israel og Ferguson i USA. Rasespørsmålet ser nesten ut til å være et sår som ikke kan gro i USA, sier hun.

Hunter tror det kan hjelpe med å vise konfliktene i visuell kunst. Dette er ulike former for kunst som du kan se og høre.

– Vi behandler det som skjer, ved å diskutere på en måte som forhåpentligvis gjør oss klokere. Vi må prøve å finne ut av og forstå oss på oss selv. En måte å gjøre dette på er å male det, komponere det, høre det og se det, sier Holly Hunter.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå