Kultur

Åpner «Jungelboken» for datteren

Tidligere har Idris Elba spilt harde og tøffe menn. Nå byr han på sine mykere sider for datterens skyld.

Idris Elba er kjent for blant annet rollene som narko-konge i TV-serien «The Wire» og skummel kriger i filmen «Beasts of No Nation».

Nå låner han stemmen sin til en av hovedfigurene i familiefilmen «Jungelboken». Han tok rollen som tigeren Shere Khan på grunn av den 13 år gamle datteren Isan.

– Jeg kan godt være skummel. Men jeg hadde lyst til å gjøre noe som var mer passende for hennes aldersgruppe. På den måten var filmen midt i blinken, sier Elba til nyhetsbyrået NTB.

Men «Jungelboken» er ikke akkurat pysete, den heller. Denne gangen er det regissør Jon Favreu som har laget film av den kjente barneboken. Andre kjente skuespillere som låner stemmene sine i filmen er blant annet Bill Murray (Baloo), Christopher Walken (Kong Louie) og Sir Ben Kingsley (Bagheera). Elba mener den nye tolkningen er skumlere enn de andre filmene.

– Det er risikabelt å lage en ny versjon av en klassiker. Det er mye som kan gå galt. Heldigvis sa Jon: «La oss finne den opp på nytt!» Dermed kunne jeg late som historien var ny. Jon har filmet på en veldig interessant måte som jeg aldri har sett før, skryter Elba.

Elba startet karrieren sin på en helt annerledes måte. På 1990-tallet jobbet han som DJ og solgte hasj. Musikken er fortsatt veldig viktig for ham. Tidligere har han spilt sammen med Madonna. Han har også laget en av musikkvideoene for bandet Mumford & Sons. I tillegg har han gitt ut musikk som ble brukt i TV-serien hans, «Luther».

– Jeg klarer ikke å si nei. Det er problemet. Jeg håper at jeg vil leve til jeg er 72 år gammel. Før den tid vil jeg ha et rikest mulig liv og fortsette å lære ting. Når vi er små, liker vi både matte og gym. Og vi driver med begge deler. Hvorfor slutter vi å tenke sånn når vi blir voksne? sier han.

Mange tror at Elba kan bli den første mørkhudede til å spille James Bond. Elba trives så godt i rollen som Luther at han ikke vil snakke om ryktene.

– Vi har alltid vært flinke med TV her i England. Med serier som «Luther» og «Sherlock» har vi fått til noe som er annerledes og flott. Det er jeg stolt av, sier Elba.

Snart kommer det nok en ny film med Elba. I storfilmen «Star Trek Beyond» spiller han rollen som Krall. Men Elba har ikke lov til å fortelle noe særlig om filmen.

– Det eneste jeg kan si er det er den vanskeligste filmen jeg har spilt i. Innspillingen var helt spesiell, sier han.

– Men fortsatt blir du gjenkjent for TV-serien «The Wire»?

– Ja, men den serien er fortsatt viktig. Hvert tredje til fjerde år blir den oppdaget igjen. Ungdommer spør: «Jøss, er ikke det John Luther?» Jo, det er en flott serie. Arven etter den vil aldri dø, mener Elba.  (©NTB)

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå