Kultur

Vil ha Pokémon inn i skolen

Mobil-spillet «Pokémon Go» kan bli brukt til å lære elever lokal-historie.

I sommer har mange spilt det nye mobilspillet Pokémon Go. De som spiller, må gå rundt i byer og tettsteder for å lete etter små monstre. Disse kalles pokémon, og vises på mobilskjermen når spilleren er i nærheten. Spillet har blitt veldig populært.

Nå vil flere lærere at spillet skal brukes i undervisninga. For eksempel kan det bli brukt i historietimene på skolen, mener de. Det skriver kanalen NRK.

– Noen ganger er det historieske steder i spillet. Da får spillerne informasjon om stedet på skjermen. Slik kan elevene bruke spillet i et prosjekt om lokal-historie.

Det sier lærer Tobias Staaby. Han underviser i spill ved Nordal Grieg videregående skole i Bergen. Han har også brukt spillet «The Walking Dead» i undervisning. Da diskuterte elevene etikk og religion.

– Barn lærer gjennom opplevelser. Alle spill er opplevelser. Det er den viktigste grunnen til å bruke spill i skolen, sier Staaby.

Pokémon ble laget i Japan i 1996. Det var også populært i Norge, blant annet som TV-serie, og kortspill for barn. Pokémon forestiller små monstre du kan ha i lommen.

Det nye mobilspillet bruker kartet på mobilen din. Det ser ut som monstrene er i områdene hvor du er. For eksempel kan du jakte på monstrene i nabolaget ditt.

Spillerne skal gå til flere viktige steder i nærheten. De kalles for «Pokéstops». Her skal de samle digitalt utstyr eller trene pokémons.

Flere kirker har åpnet dørene for spillere av Pokémon Go. Det skriver den kristne avisa Dagen. Olsvik kirke i Bergen har blitt en gym og et Pokéstop i spillet.

De inviterte spillere inn i kirka. Her kunne de spille Pokémon med gratis WiFi. I tillegg serverte kirka gratis saft, kaffe og kake. Hele 70 personer kom, i løpet av de tre timene det var åpent.

– Det var veldig bra. Vi var opp til 40–50 personer inne i kirka samtidig.

Det sier Sven-Ove Rostrup, som jobber i kirka. Han er også en ivrig spiller av Pokémon Go.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå