Kultur

Forteller historien om «Syria-søstrene»

Forfatter Åsne Seierstad har skrevet en ny bok. Den handler om to søstre fra Bærum som dro til Syria.

Hvorfor blir norske ungdommer medlemmer av terrorgrupper? Det prøver forfatter Åsne Seierstad å svare på. Hun har skrevet en bok om temaet, ifølge nyhetsbyrået NTB. Boken kommer i butikkene i slutten av oktober.

Boken handler om to unge søstre fra Bærum som dro til terrorgruppa Den islamske staten (IS) i Syria. De norsk-somaliske søstrene forlot Norge i 2013. Foreldrene deres visste ingenting om planene deres. Senere fant de ut at døtrene var dratt til Syria. Faren prøvde å lete etter dem. Faren har dratt 12 ganger til Syria for å lete etter jentene. Jentene er fortsatt ikke kommet hjem til Norge.

Dette er den andre boken Seierstad har skrevet om nordmenn og terror. Forrige bok handlet om terroristen Anders Behring Breivik og flere av ofrene hans. Den heter «En av oss. En fortelling om Norge».

I høst kommer det også en annen bok om norske ungdommer og IS. Erlend Ofte Arntsen har skrevet boken «Fremmedkrigerne. Fra en norsk småby til islamsk stat». Den handler om tre unge gutter fra Lisleby i Østfold. Også de dro fra Norge for å bli medlemmer av IS.

Mer fra Kultur

På forsiden nå