Kultur
Bildet viser Katrine Moholt og Samuel Massie. De skal lære kjendiser å danse i programmet Skal vi danse i høst.

Slik blir TV-høsten

Sommeren er over. Både NRK og TV2 lokker med både musikk, drama, krig og kjærlighet på TV-skjermen.

Mange kjente, norske skuespillere blir å se på NRK og TV2 i høst. TV2 skal vise sesong to av serien Frikjent. Nicolai Cleve Broch spiller fortsatt hovedrollen. Da han var tenåring, ble han frikjent for drap. Kjæresten hans Karine var blitt drept. Han forlater bygda og har ingen planer om å dra tilbake. Men han ombestemmer seg. Han vil redde jobbene til folk i bygda. Men han blir fortsatt mistenkt for mordet.

Kanalen byr også på kjærlighet. Programmet Jakten på kjærligheten har blitt vist i mange år allerede. TV2 prøver å hjelpe bønder med å finne seg kjæreste. Årets sesong har allerede startet. Men bare 356.000 personer så programmet. Rundt 460.000 seere er det vanlige tallet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Jeg er litt skuffet. Men jeg tror seerne trenger tid til å omstille seg etter De olympiske leker (OL). Vi får se hvordan det utvikler seg, sier Jarle Nakken til Nettavisen. Han er programdirektør i TV2.

TV2 viser også Skal vi danse, Petter Uteligger, Senkveld, Tid for hjem, Gylne Tider og musikk-konkurransen The Stream.

Konkurrenten NRK har sikret seg flere dramatiske serier. I serien Nobel spiller Aksel Hennie en løytnant som er kommet hjem fra krigen i Afghanistan. Men livet hans endrer seg når han er tilbake i Norge. Vi får lære mye om hvordan politikk og avgjørelser kan skje i Norge.

NRK viser også en serie om vikinger. Den skal være både morsom og eventyrlig. Året er 790. Vikingene har akkurat funnet veien vestover. Det handler om rikdom, politikk, konflikt, handel og slaver. Serien har premiere i oktober.

Og mange gleder seg nok til en ny sesong av Skam. Suksess-serien hvor vi følger en gjeng venninner på videregående skole i Oslo. Serien får også skryt i Danmark.

Gamle programmer er tilbake igjen. Noen eksempler er Skavlan, Nytt på nytt, Beat for beat, Lindmo, Stjernekamp, Side om side og Quizdan.

NRK satser også på kjærlighet. I et eget program skal programleder Line Elvsåshagen finne seg kjæreste. Hun skal reise i hele Norge i høst og filme det. Helene Sandvig skal også lære mer om seg selv. Tidligere har hun bodd flere dager på asylmottak. I høst skal hun se hvordan det er å bo hospits, sykehjem, fengsel, behandlingssenter for rusavhengige og et senter som hjelper folk med spiseforstyrrelser.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå