Kultur

Ny reise til julestjernen

Over én million små og store har sett stykket «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret. Nå er det klart for en ny versjon.

Teaterstykket «Reisen til julestjernen» er satt opp 23 ganger på Nationaltheatret. Det viser gamle papirer, skriver nyhetsbyrået NTB.

Totalt er det blitt 1.281 forestillinger av «Reisen til julestjernen». Det er rekord. Ingen andre forestillinger er spilt så mange ganger på Nationaltheatret.

I år er det klart for en ny versjon. Regissør Kjersti Horn lover å skape julestemning for barn og voksne.

Hun bruker lek og humor for å få frem et viktig budskap. «Følger man hjertet sitt og er god mot andre, så vil man seire over det som er vondt og vanskelig», skriver Nationaltheatret.

«Reisen til julestjernen» er laget av Sverre Brandt. Stykket forteller historien om Sonja, og hvordan hun til slutt finner igjen julestjernen.

Stykket hadde premiere på Nationaltheatret 2. juledag i 1924. Aase Bye var den første som spilte Sonja.

Siden har mange fått prøve denne rollen. Linn Stokke, Gisken Armand, Jannike Kruse og Pia Tjelta er blant dem.

Denne gangen er det Selome Emnetu og Kjersti Tveterås som spiller Sonja. Men de blir ikke alene på scenen. Over 60 skuespillere er med i stykket. 44 av dem er barn.

«Reisen til julestjernen» er også en populær film. Den første filmen kom i 1976. Da var det artisten Hanne Krogh som spilte Sonja. Den er blitt vist på kanalen NRK hver julaften siden 1990-tallet.

Siste utgave

På forsiden nå