Kultur

«Skam» ble verdens beste

TV-serien «Skam» fikk pris. Det er den beste nettserien i verden.

Den norske TV-serien «Skam» går på kanalen NRK. Den vises på TV og på egne nettsider. Den handler om norske ungdommer. Tredje sesong handler om Isak. Han finner ut at han er homofil.

Serien har blitt veldig populær. Aldri før har noen flere sett en TV-serie på nettsidene til kanalen NRK. Den er også populær utenfor Norge.

Onsdag vant «Skam» en pris i London, skriver NRK. Serien vant prisen «Digital online award». Det er en pris for drama som er laget for å vises på internett. 480 bidrag var med i kåringa. Serier fra hele verden. De kunne vinne i 13 ulike kategorier.

– Det er alltid gøy å vinne priser. Det var stor stemning på utdelinga i går, sier Ole Hedemann til NRK.

Han utvikler programmer i NRK.

«Skam» ble altså best i verden av serier laget for internett. Serien går også på vanlig TV. Men de fleste ser den på nettsidene. Her legges det ut korte klipp hele uka. Folk kan også se meldinger karakterene sender til hverandre. Og man kan følge dem på sosiale medier. Som Instagram og Facebook. De korte klippene blir til en episode. Den vises på TV og nett-TV.

Skam har mange fans i andre land. Blant annet Danmark, Sverige og Island. De ser serien på NRK sine sider. Nå skal den få danske tekster, og vises på den danske kanalen DR3. Det er en ungdomskanal.

Skam har også vunnet andre priser. Den ble beste dramaserie i Norden. Det var i september. Les om det her: Dette er de beste seriene i Norden

LES OGSÅ: Andre land kan få sin egen «Skam»

LES OGSÅ: Kan ikke tekste «Skam» til engelsk

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå