Kultur

Starter tidlig med jula 2017

Blir det julestemning av et drap hver dag fram til jul? Kanskje når flere kjente komikere er med på julekalenderen.

Julen 2017 kom tidlig for kanalen TVNorge. Kanalen er i gang med å spille inn en ny julekalender.

En gjeng med norske komikere er med på innspillingen. Og julekalenderen for 2017 er ikke bare morsom. Den er litt blodig også. Derfor skal den hete «Jul i Blodfjell».

TVNorge har fått med seg mange kjente, norske komikere. Det er Atle Antonsen, kjent fra TV-serien «Dag». Dessuten har de fått med seg både Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg og Fridtjov Såheim. Lene Kongsvik Johansen er kjent for sine egne komiserier. Hun er med, samt Jon Øigarden.

Atle Antonsen og Trond Fausa Aurvåg er veteraner på julekalendere. De var med i en annen morsom julekalender i 2001. Den het «Nissene på låven», og ble sendt på TVNorge.

– «Jul i Blodfjell» er noe så sjeldent som en humoristisk krimserie. Julestemning, latterkuler og drapsgåter blandes sammen. Det blir en helt ny vri på den tradisjonelle julekalenderen, sier Eivind Landsverk ifølge nyhetsbyrået NTB. Han er programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Julekalenderen starter altså 1. desember 2017. Og for hver ny luke i kalenderen, skjer det et nytt drap.

Serien er spilt inn på Dikemark psykiatriske sykehus i Asker. Det er stengt. Men stedet ga serien den rette stemningen. Det skriver TVNorge i en pressemelding.

– Vi utvider den norske julestemningen litt her. Men vi tror folk vil sette pris på noe helt nytt, sier Landsverk.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå