Kultur

Feirer det beste fra TV-skjermen

Det handler om norsk TV fredag kveld. Har du noen favoritter?

Gullruten en TV-bransjens fest. De feirer seg selv og sine beste programmer. I kveld (fredag) skal vinnere kåres i flere klasser.

Petter Nyquist har blitt en populær mann. Det startet med en serie om uteliggere i Oslo. I fjor vant han pris på Gullruten for den. Han hadde bodd 52 dager på gata.

– Da forsto jeg hvor heldig jeg er. Jeg har jobb, hus, kjæreste og barn. Det er så viktig å hjelpe, sa Petter til ukebladet Se & Hør i april.

I år kan han vinne mer. Den nye serien hans heter «Petter Uteligger: Fra gata til Nordkapp». Han tar med seg uteliggere på tur.

Mange andre programmer er plukket ut. De er alle med i kampen om priser. Skuespillere kan også vinne.

Tarjei Sandvik Moe fra TV-serien «Skam» kan vinne blant herrene. Det gjelder for drama. Aksel Hennie kan også vinne. Eller vinner Anders Danielsen Lie fra «Nobel»?

Så var det kvinnene. Beste skuespiller kan bli Gine Cornelia Pedersen fra serien «Unge lovende». Det kan også bli Ellen Birgitte Winther i «Valkyrien». Flere andre er med i kampen.

Serien «Flukt» ble sett av mange. Det kan gi pris til Leo Ajkic, som ledet programmet. Han ville finne ut hvordan flyktninger levde. Ajkic kom til Norge som flyktning fra Bosnia.

Nå kan han vinne to priser for «Flukt».

– Det føles veldig godt. Vi har jobbet hardt, og det føles digg å bli nominert, rett og slett, Ajkic til kanalen TV 2.

Mange av oss er glade i lett underholdning. «Stjernekamp», «Lindmo», «Norske talenter» og «Klovn til kaffen» er de beste. Det mener de som plukket ut nominerte.

Line var lei av å være singel. Hun reiste Norge rundt etter kjæreste. Serien hennes «Line dater Norge» kan bli beste reality fredag.

– Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal date. Jeg har ikke møtte gutter slik på lenge. Hva skal jeg kle på meg? sa Line til avisa Østlands-Posten før serien begynte.

Line får konkurranse. Petter Uteliggers nye serie kan vinne Gullruten-prisen i denne klassen. «Luksusfellen» og «Gift ved første blikk» er også med i kampen.

Gullruten sendes på TV 2 klokka 22.15.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå