Kultur

Elvis er fremdeles populær

Det er 40 år siden Elvis Presley døde. Kongen av rock 'n' roll er fortsatt populær. Spørsmålet er hvor lenge det varer.

Mange fans har deltat på den ni dager lange Elvis-festivalen. Den arrangeres i Memphis og Nashville i Tennessee. Artisten Elvis døde for 40 år siden. Han er fremdeles populær, men hvor lenge er han det?

En britisk undersøkelse viser at interessen for Elvis er lavere blant ungdom. Færre enn en tredel av unge mellom 18 og 24 år hadde lyttet til en Elvis-låt.

På musikktjenesten Spotify er ikke Elvis mest populær. Avdøde popstjerner som David Bowie, Michael Jackson og The Beatles spilles mer.

Avisa The Guardian skriver også at Elvis-plater og andre samleobjekter har blitt billigere. Det er fordi Elvis Presleys fans begynner å bli gamle, eller at de dør, skriver avisa.

Men fortsatt besøker rundt 600.000 fans hvert år Elvis Presleys eiendom og gravsted i Memphis.

Elvis døde 16. august 1977. Han hadde tatt mange ulike medisiner. Da var han bare 42 år gammel.

På Elvis-eiendommen Graceland i Memphis markeres årsdagen blant annet ved å tenne lys. Så mange som 30.000 folk kommer for å delta.

– Gud tok ham til seg, men han er fortsatt her, sier Lisa Bseiso. Hun var på plass i Graceland tidlig denne uka.

Flere band skal også spille på Elvis-markeringen. Mange mennesker lever av å kopiere Elvis. De vil gjerne vise seg fram.

Forrige uke ble det holdt en stor auksjon med over 300 ulike Elvis-gjenstander på Graceland. Tingene ble solgt for over 13 millioner kroner.

Så ja, Elvis tiltrekker seg altså fortsatt mange folk. Tiden vil vise hvor lenge det varer.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå