Kultur

Viser Munch til reisende

Snart kan du se kunst av Edvard Munch på Oslo Lufthavn.

I desember får Oslo Lufthavn en ny attraksjon. I en spesialdesignet monter skal reisende få se kunst. Det er kunst av Edvard Munch som stilles ut. Kunstverkene skal byttes ut hvert år.

Edvard Munch er et av Norges mest kjente navn i utlandet. Han var en viktig kunstner i stilen modernisme. Munch var aktiv kunstner fra 1880-årene til sin død i 1944. Munch eksperimenterte med maleri, grafikk, tegninger, skulpturer, foto og film. Det skriver Munchmuseet på sine nettsider.

Det er mange turister som besøker Munch-museet på Tøyen i Oslo. Nå får millioner av passasjerer en smakebit av Munch allerede på flyplassen. Den spesialbygde monteren skal plasseres i den nye delen av Oslo Lufthavn, skriver Avinor i en pressemelding. Det er Avinor som driver flyplassene i Norge.

Maleriet «Hode ved hode» er det første som stilles ut. I tillegg vil monteren inneholde en av Munchs trykksteiner. Kunstverket blir byttet ut hvert år.

Avtalen mellom Avinor og Munchmuseet gjelder for ti år.

Siste utgave

På forsiden nå