Kultur
Bildet viser Natassia Malthe med advokaten sin Gloria Allred. De holder presse-konferanse.

Norsk skuespiller sier hun ble voldtatt av Weinstein

Norske Natassia Malthe er den siste som anklager filmprodusenten Harvey Weinstein.

– Han stormet inn på rommet mitt. Han tok av seg buksa og satte seg på senga. Jeg var redd. Jeg lurte på hva jeg skulle gjøre, forteller Natassia Malthe.

Hun anklager produsenten Harvey Weinstein. Hun sier at han voldtok henne i 2008.

– Han tvang seg på meg. Jeg lå stille og ventet på at det skulle være over, sier Malthe. Hun snakket på en pressekonferanse med advokaten sin.

Den norske skuespilleren sier at Weinstein skrøt av makten sin. Han sa at flere stjerner hadde ligget med ham. Dermed var de blitt berømte.

Malthe er den siste av mange som anklager Weinstein. Flere skuespillere forteller om overgrep. Blant dem ser stjerner som Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow. Andre forteller om grove overgrep. Noen forteller om voldtekt.

Saken har fått mye oppmerksomhet. Den har ført til at mange kvinner og menn forteller om overgrep. Mange skriver på sosiale medier med hashtagen #meetoo (jeg også).

Weinstein innrømmer at han har oppført seg dårlig. Men han nekter for at han har gjort noe ulovlig.

Malthe er oppvokst i Norge. Hun har far fra Norge og mor fra Malaysia. Malthe har hatt små roller i flere filmer i Hollywood. Hun har spilt mot stjerner som Jennifer Garner og Reese Witherspoon.

Mer fra Kultur

På forsiden nå