Kultur
Bildet viser brødrene Vegard (til venstre) og Bård Ylvisåker.

Ylvis lager ny TV-serie

Ylvis forteller rare historier fra Norge. Med musikk til. Det blir noe helt nytt og rart.

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker lager en helt ny type TV-program. «Stories from Norway» vises på kanalen TV Norge neste år.

Programmet handler om rare, norske historier. Ylvis spøker med hvordan vi overdriver små ting. Så skaper de dramatiske musikaler av hendelsene. Et eksempel er da artisten Justin Bieber kom på besøk.

– Tanken med denne serien er å beskrive ulike historier rundt om i Norge. Noen av disse fortellingene er veldig kjente. For eksempel Bieber-besøket og tyveriet av maleriet «Skrik», forteller Bård Ylvisåker.

Andre rare historier er mindre kjente. Det gjelder for eksempel stupetårnet i Hamar i Hedmark. Tårnet ble mye dyrere enn planlagt.

– Budsjettet sprakk med 2000 prosent, sier Bård Ylvisåker. Han legger til:

– Vi har alltid likt å lage humor som kommer fra virkelige ting. Derfor har vi også intervjuer med folk som opplevde det vi undersøker. Så ser vi på det de sier og hva slags gøye ting som oppstår, forklarer han.

TV Norge fortalte om den nye serien på sin lansering av TV i 2018. Kanalen viser også nye episoder av gamle serier i 2018. Både humorserien «Neste sommer» og «Helt perfekt» får nye episoder. Underholdnings-programmene «Mandagsklubben» og «Brille» fortsetter også.

I tillegg blir det gjensyn med reality-TV som «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis», «4-stjerners middag», «Gift ved første blikk», «Sinnasnekker'n», og «Jegertvillingene».

«Danskebåten» og «Vintereventyret» er to nye reality-serier. De handler om livet på båten Stena Saga og om turismen i Nord-Norge.

Mer fra Kultur

På forsiden nå