Kultur

Jakter på kjærligheten

Snekkeren Jonas drømmer om å finne kjærligheten. Nett-serien «En natt» kommer fredag.

Nett-serien «En natt» begynner der «Skam» slutter, skriver nyhetsbyrået NTB. TV-serien «Skam» er blitt en stor suksess i flere land.

I den nye serien leter snekkeren Jonas etter kjærligheten. Kompisens søster finner på noe lurt. Hun finner en date til Jonas. Servitøren Elisabeth møter Jonas, selv om hun egentlig ikke vil.

Ingen av dem kjenner hverandre. Seerne blir kjent med disse to gjennom flere timer.

«En natt» er laget av de som skapte TV-serien «Dag». Det er Øystein Karlsen og Kristopher Schau.

Fredag legger kanalen NRK ut alle ti episodene på nett. Episodene skal også vises på NRK3 fra uka etter. Det er Karlsen fornøyd med.

– Du konkurrerer om folks tid. Da konkurrerer du med strømme-tjenester og iTunes. Folk vil ikke vente på serier, sier han. Men TV-serien «Broen» er et unntak, mener han.

Anders Baasmo Christiansen spiller Jonas. MyAnna Buring spiller Elisabeth.

– Det var en god match, sier Christiansen.

Serien viser at det er vanskelig å bli kjent med hverandre. Det tar noen timer før vi får vite mer om karakterene.

De er to vanlige mennesker. De har sluttet å ha store drømmer, som de unge i «Skam». De har for lengst begynt å jobbe. De drømmer om lykke i hverdagen og om trygghet.

– Helt vanlige ting er populært, sier Anders Tangen. Han er produsent. Han har også jobbet med serier som «Dag», «Lilyhammer» og «Vikingane».

– «En natt» er morsom, varm og trist, sier skuespiller Christiansen.

Nett-serien ble spilt inn på norsk og engelsk. I den engelske versjonen spiller en annen Jonas. MyAnna Buring måtte altså spille mot to forskjellige personer.

– Det ble nesten som to ulike historier. Jeg tror det blir interessant, sier hun.

– Men Anders var best! ler hun.

«En natt» ble presentert for folk i London i Storbritannia i fjor. Produsenten Anders Tangen sier den ble tatt godt imot. Nå skal de prøve å selge serien til utlandet.

Siste utgave

På forsiden nå