Kultur
Bilde 1 av 2

Hvordan døde Natalie Wood?

Skuespilleren Natalie Wood druknet i 1981. Nå vender etterforskere blikket mot ektemannen.

– Vi har etterforsket saken de siste seks årene. Nå mer enn noensinne er han en «person av interesse».

Det sier etterforskeren John Corina til kanalen CNBC. Han snakker om skuespilleren Robert Wagner.

Kona til Wagner druknet i 1981. Kona var den mer kjente skuespilleren Natalie Wood. Hun druknet ved et uhell, sa politiet i mange år. Så ble det bestemt at saken skulle etterforskes mer. Det skjedde i 2011.

Nå er altså ektemannen «en person av interesse». Det betyr at politiet vil undersøke personen nærmere. Personen er ikke siktet.

Natalie Wood het egentlig Natalia Nikolaevna Zakharenko. Hun ble født i USA, men foreldrene var fra Russland og Ukraina.

Natalie ble kjent som barnestjerne i filmer. Hun fortsatte karrieren i voksen alder. Hun spilte mot James Dean i «Rotløs ungdom» og John Wayne i «The Searchers». Hun spilte hovedrollen som Maria i musikalen «West Side Story».

Natalie Wood var 19 år gammel da hun giftet seg med Robert Wagner. Han var 26 år gammel. Wagner er best kjent fra TV-serien «Par i hjerter» fra 1980-tallet. Noen husker ham kanskje også fra filmene om Austin Powers eller TV-serien «Two and a Half Men».

Wagner og Wood giftet seg i 1957. De ble skilt etter fem år. I 1972 ble de sammen igjen. Paret holdt sammen til Natalie døde.

Det skjedde 29. november 1981. Paret var på ferie utenfor kysten av delstaten California. De reiste med luksusbåten sin, Splendour.

Med på båten var også skuespilleren Christoper Walken. Båten hadde også med kaptein Dennis Davern.

Det er fortsatt usikkert hva som skjedde med Natalie. Hun ble funnet død i vannet om morgenen. En liten båt ble funnet nær henne. Trolig var det en ulykke, sa politiet da. Hun hadde drukket for mye og falt i havet, mente de.

Men ryktene gikk. Flere tvilte. Hvorfor hadde Natalie dratt ut på vannet i en liten båt? Hun var jo redd for havet og kunne ikke svømme. Kaptein Davern sa også at han hadde hørt paret krangle kvelden før Natalie døde.

I 2012 kom en ny beskjed fra politet: Natalie Wood døde på ukjent vis.

Wagner har ikke villet snakke med politiet etter 2012, sier etterforsker Corina. Han tror ikke Wagner sier hele sannheten.

– Jeg har ikke hørt ham fortelle ting som passer det andre vitner sier. Han har endret historien sin noe. Og historien han forteller stemmer dårlig.

Woods kropp hadde mange skader. De lot seg ikke forklare med et fall i vannet, mener Corina.

– Hun så ut som et offer for mishandling, sier etterforskeren.

Nye vitner har også kommet fram og sagt at de hørte Wood og Wagner krangle.

Wagner har ikke villet snakke med mediene om saken. Han er i dag 87 år gammel. Wagner jobber fortsatt som skuespiller.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå