Kultur
JAZZ: Jan Garbarek, Nils Petter Molvær og Mathias Eick er tre norske jazzmusikere som spiller trompet.

Norsk jazz til Tyskland

Neste år skal Norge spille på samling for jazzmusikk i Tyskland.

Arrangement er verdens største samling for jazzmusikk. Samlingen har navnet Jazzahead. Samlingen skjer i byen Bremen i april.

På arrangementet skal Norge og Tyskland samarbeide. Her vil norske jazzmusikere få mye plass på scenen.

Gry Bråtømy er leder i organisasjonen Norsk jazzforum. Hun forteller at Jazzahead betyr mye for norsk jazzmusikk.

– Samlingen er viktig. Her får andre land høre norsk jazz, sier hun.

På Jazzahead vil det blant annet arrangeres en kveld for norsk jazzmusikk (Norwegian Night). Der skal åtte norske band spille.

Uli Beckerhoff jobber i Jazzaheads. Han forklarer at norsk jazzmusikk stadig utvikler seg. Fflere norske musikere har vært med å utvikle skandinavisk jazz.

– Fra og med generasjonen med Jan Garbarek, Arild Andersen og Jon Christensen. Så med Nils Petter Molvær, Jan Bang, Arve Henriksen. Så har du  dagens unge musikere som Mathias Eick. Norge har hatt en stor rolle i å skape den stilen, sier han.

Beckerhoff skryter av de norske jazzmusikerne.

– De er blant de beste i verden på sine instrument. Mange musikere fra andre land har lært av norske musikere, sier Beckerhoff.

I år var Jazzahead forrige helg. Da var flere norske jazz-band med. Som Lassen med saksofonist Harald Lassen, gitarist Steinar Aadnekvam med Freedoms Trio og Helge Lien Trio & Adam Baldych. Folk fikk også høre Gard Nilssen og Ole Morten Vågan med Maciej Obara Quartet.

Mer fra Kultur

På forsiden nå