Kultur

Filmen hennes er med i kampen om Oscar

«Hva vil folk si» har vunnet fire filmpriser i Norge. Til neste år kan den bli plukket ut til å kjempe om Oscar-pris.

Filmen «Hva vil folk si» kan vinne filmprisen Oscar i USA. Men den kommer til å møte hard konkurranse før den tid. Den er plukket ut som Norges kandidat. Først 24. januar får vi vite om den er med i finalen. Den skal kjempe mot gode filmer fra andre land. Oscar har en pris for filmer som bruker andre språk enn engelsk.

Filmen er laget av Iram Haq. Den handler om 16 år gamle Nisha. Nisha er norsk-pakistansk og lever to forskjellige liv. Hun lever som en vanlig norsk ungdom. Men hjemme har hun en tradisjonell pakistansk familie med andre regler.

«Hva vil folk si» er Iram Haqs andre spillefilm. Den har vunnet fire filmpriser i Norge. For tiden blir den vist på kinoer i USA.
Filmen kjempet mot to andre filmer om å bli Norges kandidat. De andre var

«

Utøya 22. juli» og «Blindsone». 

Haq forteller at hun var redd for å lage «Hva vil folk si».

– Historien er veldig personlig. Det betyr mye for meg at folk likte den, sier Iram Haq til nyhetsbyrået NTB.
– Iram Haq har klart å gjøre sine egne opplevelser til en film. Den har blitt likt av publikum både i Norge og resten av verden. Det er en sterk historie som man kan kjenne igjen i mange land og kulturer, sier Sindre Guldvog. Han er leder av Oscar-komiteen og direktør for Norsk filminstitutt.
Det er bare fem filmer som når finalen i januar. Deretter skal det plukkes ut en vinner som får Oscar. Utdelingen skjer 26. februar i USA.

Mer fra Kultur

På forsiden nå