Kultur

Lager miniserie om ubåt-drapet

Tobias Lindholm skal lage en ny TV-serie. Den skal handle om etterforskningen etter drapet på Kim Wall.

Etterforskningen i saken om Kim Wall blir til TV-serie. Det er den danske manus-forfatteren Tobias Lindholm som skal lage miniserien. Han har laget de populære seriene «Borgen» og «Jakten».

Lindholm skal samarbeide med Kim Walls foreldre og med politiinspektør Jens Møller Jensen.

Den svenske journalisten Kim Wall ble mishandlet og drept av Peter Madsen. Han lurte henne med i sin hjemmelagde ubåt. Han ble dømt til livstid i fengsel.

Serien skal være på seks episoder. Den skal hete «The Investigation» (Etterforskningen). Det skriver filmmagasinet Hollywood Reporter. Serien skal etter planen spilles inn neste år.

Det er viktig for Lindholm å samarbeide med Walls foreldre, sier han.

– Jeg vil ikke lage en kriminalserie som hyller gjerningsmannen eller forbrytelsen. Men jeg er interessert i menneskene og arbeidet som løste forbrytelsen. Jeg er også interessert i menneskene som må fortsette å leve livene sine etterpå. Det er en helt bevisst avgjørelse å ikke ha gjerningsmannen med i serien, sier Lindolm.

Ingrid og Joachim Wall er Kim Walls foreldre. De sier at de ikke vil at det som skjedde med datteren skal bli glemt. De har tro på at Lindholm og Jensen kommer til å fortelle historien på en ordentlig måte. Det sier de i en uttalelse.

Det er altså selve etterforskningen som skal vises i serien. Det skriver magasinet videre. I Erik Poppes film om terroren på Utøya vises ikke gjerningsmannens ansikt. Lindholm har bestemt seg for å heller ikke vise Peter Madsen, skriver magasinet.

Siste utgave

På forsiden nå