Kultur
Bilde 1 av 4

Folk er fortsatt gale etter «Halloween»

40 år er gått siden første film i Halloween-serien. Nå setter den nye skrekkfilmen rekorder.

Fredag har «Halloween» premiere på norske kinoer. I USA ligger filmen på topp. Den satte flere rekorder den første helgen den ble vist på kino.

– Nå skal jeg skryte, skriver skuespiller Jamie Lee Curtis på Twitter:

– «Halloween» tjente mer enn noen annen skrekkfilm med en kvinne i hovedrollen. Den tjente mer enn noen annen film med en kvinne over 55 år i hovedrollen. Den ble filmen som har tjente nest mest i oktober noensinne!

Det er ingen tvil om at folk liker skrekkfilmer, og «Halloween» spesielt. Det er laget 11 filmer i serien. Jamie Lee Curtis er med i fem av dem.

Hun startet som skuespiller med «Halloween». Året var 1978. Den lille skrekkfilmen ble en enorm suksess. Curtis spilte Laurie Strode. Hun må rømme fra en skummel seriemorder med maske. Han dreper alle han møter på halloween 31. oktober.

Etterpå spilte Curtis i flere skrekkfilmer. Hun ble kjent som «dronningen av skrik». Senere fikk hun andre suksesser. Hun spilte i «Rollebytte» på 1980-tallet, «True Lies» på 1990-tallet og «Freaky Friday» på 2000-tallet.

Nå forventer ikke 59-åringen å få så mange nye roller. Hun er glad for å være med i «Halloween» igjen.

– Jeg er snart 60 år gammel. Ingen kommer til meg med nye ideer. Jeg har vært en arbeidsløs skuespiller i store deler karrieren min. Jeg ble glad da telefonen ringte, sier Curtis til kanalen BBC.

Hun gjør mange intervjuer. Hun koser seg med å snakke om «Halloween». Filmen får ekstra mye omtale fordi Halloween-serien er så kjent. Og fordi serien har 40-årsjubileum.

– Blader, radio, Europa-turné, jetfly, reiser rundt i verden. En ny film ville ikke fått like mye blest, mener Curtis.

Handlingen i nye «Halloween» viser Jamie Lee Curtis i samme rolle. I første film var Laurie Strode 17 år. Nå har hun levd i frykt hele livet. Det har preget henne.

– Hun lever helt alene. Det eneste hun tenker på, er at Michael Myers kan komme tilbake. Hun er klar for å drepe ham, forklarer Curtis.

Curtis er datteren til skuespillerne Tony Curtis og Janet Leigh. Morens navn er kanskje ikke så kjent. Men alle kjenner henne likevel. Leigh var kvinnen som blir stukket med kniv i dusjen i den berømte scenen fra skrekkfilmen «Psycho».

Siste utgave

På forsiden nå