Kultur

Dronning Sonja gir bort kunst i gave

Den Norske Turistforening fyller 150 år. Dronningen gir dem sitt eget kunstverk «Kolåstind» i gave.

Dronning Sonja gir bort sitt eget kunstverk «Kolåstind». Den heldige mottakeren er Den Norske Turistforening (DNT). De fyller 150 år.

Dronningen er æresmedlem i organisasjonen. Hun gir bort til sammen 45 eksemplarer av verket «Kolåstind». Det er laget med teknikken tresnitt. Dronningen har tidligere fått skryt for kunsten sin.

Bildene skal selges. Medlemmer i DNT kan kjøpe bildene. Etter dronning Sonjas eget ønske vil det de tjener gis til DNTs hyttefond.

Fondet skal sikre at DNT kan gjennomføre arbeid og oppgraderinger. Det gjelder ting som organisasjonen ikke får løst til gjennom dugnad.

– Det er en sterk anerkjennelse fra dronningen. Hun viser at hyttene våre betyr noe. Vi vil forsette arbeidet med å gjøre tilbudet tilgjengelig for alle. Dronningen gir en gave til det norske folk, sier Dag Terje Klarp Solvang. Han er generalsekretær i DNT.

DNT har satt prisen per trykk til 25.000 kroner for medlemmer. De koster 100.000 kroner for bedrifter som er medlem. I tillegg må kjøperne betale en avgift på fem prosent. Den går til Bildende Kunstneres Hjelpefond.

Mer fra Kultur

På forsiden nå