Kultur
Bildet viser lokalene til Black Box Teater.

– Teateret har ikke gjort noe straffbart

Politiet har henlagt saken mot Black Box Teater. De mener at teateret ikke har gjort noe straffbart.

Det er ikke bevist at Black Box Teater har gjort noe straffbart, mener politiet i Oslo. Derfor har politiet henlagt saken mot dem. Det skriver de i en pressemelding.

Teateret viste en film i en forestilling. Den viste blant annet huset til justisminister Tor Mikkel Wara. Det ble starten på både bråk, trusler,hærverk og brann. Waras samboer Laila Anita Bertheussen anmeldte teateret. Det var fordi de viste huset deres. Nå er hun siktet for å ha tent på familiens bil. Hun sier at politiet tar feil.

Teaterdirektør Anne-Cécile Sibué-Birkeland i Black Box-teateret og kunstere i teateret ble siktet onsdag. De har laget forestillingen «Ways of Seeing». Siktelsen var at de hadde krenket privatlivets fred. Politiet ba om å få ransake i husene deres. Men Oslo tingrett sa nei. Kjennelsen ble anket til lagmannsretten. Men nå har politiet trukket anken.

– Dette er vi selvsagt glade for. Men det skulle ha skjedd for flere måneder siden. Dette er det samme som de kom til tidligere i vinter. Da la de bort saken for første gang, sier Jon Wessel-Aas til kanalen NRK. Han er advokat for kunstnerne.

Wessel-Aas mener at det politiet har sagt nå, er det samme som en dom om frifinnelse. Han sier det har vært en belastning for kunstnerne.

John Christian Elden er advokat for Bertheussens. Han er ikke overrasket over henleggelsen, skriver han i en SMS til NTB. Elden mener at politiet heller burde undersøkt hensynsløs adferd og fredskrenking da teateret filmet.

Politiet skal ha sikret bevis mot Waras samboer med et hemmelig kamera.

Flere reagerte mot at politiet siktet teatret. De mente at siktelsen var et angrep på ytringsfriheten, skriver kanalen NRK.

Mer fra Kultur

På forsiden nå