Kultur

Klartale.no kan vinne pris

Klartale.no kan vinne pris. Nettavisa kan bli årets nisjeavis i Norge i 2018.

Medienes årlige kåring skjer i Bergen 8. mai. Da konkurrerer medier i Norge om gjeve priser. Prisene er for det gode arbeidet som gjøres i Norge. Det gis priser for design av aviser og blader, journalistikk og digitale utgaver. De nominerte er de beste i sin klasse. Én av dem vinner.

Klartale.no er nominert i klassen for nisjeaviser på internett. Det er en klasse for aviser som er særlig tilpasset sin målgruppe.

Klartale.no konkurrerer mot store selskaper. De andre nominerte i klassen er Aller/Scandinavia Online AS for nettstedet kode24.no, NRK - NRK Skole og økonomi-avisa E24.

– Bare det å bli nominert er fantastisk for oss. Det viser at vi gjør det som er formålet vårt: Vi lager en nettavis som er spesielt tilpasset for folk med lese- og skrive-utfordringer. Det gjelder for både design og innhold, sier redaktør Gøril Huse til Klar Tale.

Hun sier også at det er en stor anerkjennelse å bli lagt merke til.

– Det er utrolig mange gode medier i Norge. Det lages god journalistikk over hele landet. Den digitale utviklingen skjer raskt. Klartale.no har de siste årene jobben hardt for å bli enda mer digitale. Vi merker at leserne setter pris på det. Og nå blir vi også nominert for den jobben vi har gjort. Det viser at vi gjør noe riktig, sier Huse.

Det er fortsatt en måned til det blir klart hvilke aviser som vinner. Du kan se en oversikt over de ulike klassene her.

Det er Mediebedriftenes Landsforening (MBL) som arrangerer konkurransen mellom mediene. De henter inn erfarne folk til å vurdere deltakerne og til å bestemme hvem som vinner. Over 60 medier har deltatt i den digtale konkurransen. Årets digitaljury har bestått av Ragnhild K. Olsen – BI, Bjørn Bore – Vårt Land, Marius Karlsen – iNord og Trine Ohrberg-Rolfsrud – MBL.

Mer fra Kultur

På forsiden nå