Kultur
Bildet viser den nye kjæresten og prinsesse Märtha Louise

Sjaman Durek skal feire 17. mai med prinsessen

Prinsesse Märtha Louise får selskap på 17. mai. Kjæresten sjaman Durek skal feire sammen med henne.

Prinsesse Märthas nye kjæreste landet i Norge tirsdag. Amerikanske Durek Verrett skal feier nasjonaldagen med prinsessen. Han vil ikke røpe når eller om han skal møte kongeparet.

– Märthas foreldre er glad i meg, og jeg er glad i dem. De er fantastiske. De har så gode sjeler. Jeg er så glad for det, sa Durek noen timer tidligere. Han hadde en egen en direktesending på sin profil på Instagram. Der kaller han seg Shaman Durek.

– Jeg har fått så mye kjærlighet fra hennes familie. Hun har fått så mye kjærlighet fra min familie, sier Verrett.

Han kom til Norge rett før 13.30 tirsdag. Han innrømmet at han ennå ikke har møtt kongeparet, men at han gleder seg.

Verrett ble møtt av et stort pressekorps på flyplassen. Han svarte kort på alle spørsmål. Så hastet han inn i heisen med sine to nieser. Samtidig pratet han i mobilen.

Han ville ikke svare på om han skal møte kongefamilien under oppholdet i Norge. Men han røpet at han skal feire 17. mai sammen med prinsessen i Oslo.

Søndag ble det kjent at prinsessen og Verrett var et par. Det avslørte de selv på sine egne profiler på Instagram. Prinsesse Märtha Louise og Verrett samarbeider også om forretninger. De skal blant annet på en turné, der de skal ha samtaler. Flere har vært kritiske mot sammenblandingen.

Verrett ble spurt om hva han synes om kritikken mot ham.

– Det er normalt å være kritisk når folk ikke forstår visse ting. Det skjer fordi folk er redde. Det er normalt å være beskyttende. Det ligger i menneskets natur, sa han.

Verrett fortalte også om sine følelser for prinsessen.

– Jeg elsker Märtha. Hun er det mest fantastiske, vakreste menneske på jorden. Ingen vet hva vi føler. Ingen kan vite hva andre mennesker føler.

Verrett og niesene hans ble hentet av prinsesse Märtha Louise selv utenfor flyplassen.

Verrett har norsk familie. Han har tidligere fortalt at bestemoren hans er født i Fredrikstad.Morens familie bor i Oslo.

– Det blir fantastisk å komme til Fredrikstad, og «connecte» med den lille byen.

Dette er første gang han selv er i Norge.

Durek Verrett bor og jobber i Los Angeles i USA. Han er kjent som kjendisenes sjaman.

Denne uken starter forestillingene og workshops som paret skal holde sammen. Foredragsturneen «Princess and Shaman» besøker København, Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad, skriver nyhetsbyrået NTB.

Forestillingene i Oslo og Fredrikstad ble utsolgt tirsdag formiddag, skriver Nettavisen. I Tromsø har det vært tregere salg av billetter.

Sjamanen Durek og aktiviteten hans er omstridt. I Stavanger skal forestillingen være i St. Petri-kirken. Det har flere reagert på.

Det har foreløpig ikke lyktes NTB å få kontakt med Kongehuset for en kommentar.

Mer fra Kultur

På forsiden nå