Kultur
Bildet viser rap-artisten Rakim Mayers.

Rapper dømt for vold

Artisten A$AP Rocky og to andre er dømt for vold i Stockholm. Men de slipper å sone i fengsel.

En 19 år gammel mann ble utsatt for vold. Det skjedde 30. juni i Stockholm i Sverige. Rapperen A$AP Rocky og to andre er menn er dømt i saken. De slipper både fengsel, bøter og samfunnsstraff. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Men de tre mennene må betale til sammen 12.500 kroner i erstatning til 19-åringen.

Rapperen heter egentlig Rakim Mayers. Politiet mente at han og to andre hadde slått og sparket en 19-åring. De tre mente de forsøkte å forsvare seg selv. Men retten trodde ikke på at det var nødverge.

Tingretten mener at de brukte vold mot 19-åringen.

– De tiltalte kan ikke ha trodd at de var i en situasjon med nødverge, sier Per Lennerbrant. Han er dommer i saken. Han holdt en pressekonferanse i Stockholms tingsrett onsdag.

To vitner fortalte i retten at 19-åringen ble kastet i bakken. Det hadde ikke skjedd noe spesielt før det skjedde.

19-åringen sa i retten at han ble slått i hodet med en flaske. Og at han ble kuttet opp med flasken. De nektet alle tre for. Tingretten fant ikke noe bevis for at det ble brukt en flaske.

Rapperen A$AP Rocky satt varetektsfengslet før rettssaken startet. Han dro hjem til USA før dommen kom. De tre tiltalte slipper å sone, selv om de er funnet skyldige.

– Retten ser ikke på volden som så alvorlig at det er naturlig å straffe med fengsel. Vi har derfor landet på en betinget dom, sa tingretten i en pressemelding.

Både artisten og de andre tiltalte var varetektsfengslet i 31 dager.

Advokat Slobodan Jovicic forsvarer artisten. Han er skuffet over dommen.

– Vi er skuffet. Det er fordi vi hadde håpet på frikjennelse, sa Jovicic.

Advokaten er sikker på at A$AP Rocky vil komme tilbake til Sverige. Voldshendelsen skjedde etter en konsert i Stockholm.

– Jeg vet at han kommer tilbake, sier forsvareren.

Volden skjedde utenfor en hamburgerrestaurant i Stockholm. Rapperen og de to andre amerikanerne har forklart at de handlet i selvforsvar. De sa at 19-åringen slo rapperens livvakt. 19-åringen har forklart at han trodde han skulle dø. Han ble banket opp av rapperen og vennene hans.

Saken har skapt stor interesse verden over. USAs president Donald Trump engasjerte seg også.

Mer fra Kultur

På forsiden nå