Kultur

Hyller prinsesse Diana med mote

Avdøde prinsesse Diana var kjent for sin klesstil. Hun ble hedret under moteshowet New York Fashion Week.

En hyllest til avdøde prinsesse Diana. En kolleksjon med klær, inspirert av hennes person. Det kunne folk se blant moteshow under den kjente moteuka. New York Fashion Week er i New York i USA.

Det er den amerikanske designeren Tory Burch som viste fram kolleksjonen. Det skjedde søndag. Blant klærne var det bohemsk chic-stil, myke blomstertrykk og puffermer. De ga tydelig følelse av klær fra 1980, med store volumer.

Burch er 53 år gammel. Hun leder et stort selskap som selger klær. Neste års klær for våren er inspirert av prinsesse Diana. Og da mer hennes personlighet enn hva hun hadde på seg. Det innrømmer Burch.

– Jeg har alltid beundret henne. Jeg ville være veldig forsiktig. Det er fordi Diana helt klart er et stil-ikon. Men jeg følte at hun hadde en fryktløshet. Hun var også veldig inspirerende i sitt arbeid med å bry seg om andre, sier Burch.

Prinsesse Diana var først kjent som lady Diana Spencer. Så giftet hun seg inn i Storbritannias kongefamilie. Prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997. Hun var gift med prins Charles, men ekteskapet var dårlig. Det ble det skrevet mye om. Mediene skrev også mye om hennes jobb for veldedighet.

– Hennes medfølelse. Den hun var. Det at hun var mamma og gikk gjennom vanskelige tider på en offentlig måte. Det syns hun tydeligvis ikke noe om. Det kan jeg forholde meg til, sier designeren. Hun har selv har vært gift tre ganger.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå