Kultur
Bilde 1 av 8

Onsdag åpnet et av verdens vakreste bygg

Onsdag åpnet museumsbygget «The Twist» på Kistefos. Bygget er kåret til ett av verdens vakreste. Se bilder.

Dronning Sonja åpnet det nye bygget «The Twist» onsdag. Det hører til Kistefos museum i Oppland. Kronprins Fredrik av Danmark og statsminister Erna Solberg var også til stede. Det var også finansminister Siv Jensen og kulturminister Trine Skei Grande.

Bygget ser ut som det svever over Randselva. Det er 60 meter langt. Bygget er både et museum, en bro og en skulptur i seg selv. Bygget skrur seg på midten og har store vinduer med utsikt til elva og naturen rundt. Det skriver museet i en pressemelding.

Arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group har tegnet museet. De er fra Danmark. Museet har blitt kåret til et av verdens vakreste bygg som åpner i 2019. Det av både nettstedet Bloomberg og den britiske avisa The Telegraph.

– Det har vært mange år med planlegging og utvikling. Nå er vi stolte av å kunne åpne dette flotte, nye bygget «The Twist» på Kistefos, sier Christen Sveaas i pressemeldingen. Han eier museet.

Siste utgave

På forsiden nå