Kultur
Bilde 1 av 2

Tjuver stjal verdifulle diamanter fra museum

Smykker, gull, sølv og juveler var utstilt på et museum i Tyskland. Så kom tjuvene og tok med seg diamanter.

Tjuver brøt seg inn i museet. Det skjedde mandag morgen. Museet ligger i Dresden i Tyskland. Smykkene var stilt ut i museet Det grønne hvelvet, som er i et slott.

På museet finnes omtrent 4.000 verdifulle ting. De er laget av elfenben, gull, sølv og juveler.

Tjuvene kan ha fått med seg smykker verdt 10 milliarder kroner. Det skriver lokale medier. Det kan ha vært det største tyveriet av kunst siden 2. verdenskrig, ifølge avisa Bild.

Tjuvene har fått med seg tre sett diamanter. Blant dem er edelstener, slipt på en spesiell måte. De er fra en samling smykker fra 1700-tallet.

Tyveriet skjedde rett etter en brann. Det brant i en elektrisk tavle i området. Den gjorde at alarmen på museet og gatelysene sluttet å virke. Politiet etterforsker om det er noen sammenheng mellom brannen og tyveriet

Tjuvene er filmet. En video viser to menn som kommer seg inn gjennom et vindu. De ødelegger montre der smykker var utstilt. Så langt er ingen pågrepet.

Museet heter Det grønne hvelvet (Grünes Gewölbe). Det er et av de eldste museene i Europa. Museet ble grunnlagt av August den sterke i 1723. Han var kurfyrste i området Sachsen.

Museet har en ny og en historisk del. Innbruddet skjedde i den historiske delen. Der er det strenge grenser for hvor mange som får se utstillingen hver dag. Og besøkende må bestille tid.

Utstillingen er delt inn i ni rom. Det finnes blant annet et eget rom for ting laget av elfenben. Det er også et rom for forgylt sølv og et viktig skattkammer.

Slottet i Dresden fikk store skader under andre verdenskrig. Det grønne hvelvet var stengt i årtier. I 2006 ble det åpnet igjen.

Siste utgave

På forsiden nå