Kultur

Designpris til tang og undervanns-restaurant

Fire prosjekter har fått prisen DOGA Hedersmerket. Blant annet en restaurant under vann og emballasje av tang og tare.

De beste prosjektene inne design og arkitektur er kåret.

DOGA Hedersmerket 2020 går til fire forskjellige prosjekter. De er undervanns-restauranten Under, spiselig emballasje, et apparat som måler babyhjerter og landskaps-prosjektet til Forsvarsbygg.

– Nivået er skyhøyt i år. Dermed er det ikke overraskende at rekordmange får DOGA Hedersmerket, sier Tor Inge Hjemdal. Han er administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA).

En jury vurderte til sammen 10 prosjekter.

Er du nysgjerrig på hva den spiselige emballasjen er? Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue har startet prosjektet. De har laget fire tenkte scenarioer fro framtiden. De viser hvordan tang og tare kan brukes istedenfor plast.

Prosjektet kan bety ny næring og industri langs hele kysten. Og det kan føre til store endringer i kampen mot avfall. Det skriver juryen om prosjektet.

DOGA Hedersmerket het tidligere Hedersprisen for god design. Prisen deles ut hvert år.

Dette er årets vinnere av DOGA Hedersmerket:

Prosjekt: DYPP

Fire scenarioer for framtiden. De viser hvordan tang og tare kan brukes istedenfor plast.

Av: Frida van der Drift Breivik og Frøya Thue

Prosjekt: Under

I restauranten Under kan du spise gourmetmat mens du sitter flere meter under vann. Den ligger på Spangereid i Lindesnes i Agder.

Laget for: Lindesnes Havhotell

Av: Snøhetta

Prosjekt: NeoBeat

NeoBeat er et apparat som gir måler hjerterytmen til nyfødte.

Laget for: Laerdal Global Health

Av: Laerdal Global Health

Prosjekt: Landscape Healing

Tidligere skytefelt og områder for trening skal gjøres om til naturlige landskap igjen.

Laget for: Forsvarsbygg

Av: 3RW arkitekter