Kultur
Bildet viser skuespillerne Trond Fausa Aurvåg, Marian Saastad Ottesen, Pia Tjelta og Jon Øigarden. Det er klart for mer humor om vikingenes hverdag. Neste fredag har tredje sesong i serien «Vikingane» premiere.

Nå kommer ny sesong av «Vikingane»

Neste fredag kommer sesong null av serien «Vikingane». De som lager serien, trodde humoren bare passet noen få.

– Vi hadde aldri trodd på så høye seertall. Og at den har blitt populær langt utenfor landegrensene.

Det sier Jonas Torgersen til nyhetsbyrået NTB. Han lager manus og har regi på serien «Vikingane» sammen med Jon Iver Helgaker. Serien har blitt en favoritt blant seerne. 1,7 millioner mennesker har sett første episode av sesong én. Mange norske stjerner spiller i serien.

– Vi var ganske avslappet da vi laget sesong én. Da trodde vi at dette var for en begrenset gruppe mennesker. Men så viste det seg at ganske mange liker denne humoren, fortsetter Torgersen.

Helgaker sier:

– Seriene «Game of Thrones» og «Vikings» har gått foran og gjort det klart. Disse seriene er veldig seriøse og harde. De har lite humor. Mellom store slag og blant store krigere finnes det også en hverdag. Det er vårt grep. Tenk deg for eksempel at du skal ut på tokt. Du skal være ute på sjøen ukevis. Tror du ikke det var naturlig å holde av plass til en kompis? Slik at du ikke risikerte å sitte sammen med en du ikke likte? Vi tror jo at slike ting skjedde. Og det blir en komisk kontrast til de alvorlige seriene.

Den første sesongen av «Vikingane» kom i 2016. Den ble sendt på kanalen NRK.

Strømmetjenesten Netflix sikret seg den engelske versjonen. Den heter «Norsemen». Både sesong én og to ligger tilgjengelig på der, med engelsk tale.

Fans over hele verden tar kontakt med Torgersen og Helgaker. Det har ovverasket em at norsk humor har gjort det så bra i utlandet. De tror det handler om at alle har hørt om vikingene. Og om mytene om dem.

Den tredje sesongen starter ikke der den andre sluttet. Isteden tar den oss med tilbake til tiden før handlingene i sesong én og to.

– Vi ville tilbake og se hva som hadde skjedd. Dermed ballet det på seg. Det var så mye å fortelle, sier Torgersen.

Det ble plass til flere nye karakterer i den nye sesongen. De er spilt av skuespillerne Thorbjørn Harr, Pia Tjelta, Jan Sælid, Jakob Oftebro, Iben Akerlie, Per Christian Ellefsen, Lena Ellingsen og Ellen Horn.

– Å være med i «Vikingane» er litt som å være på leirskole. Sånn tror jeg det er for skuespillerne. Det er lange dager, men stemningen er svært god. Det er rett og slett gøy å være med, sier Helgaker.

Sesong null har premiere på NRK 21. februar. Den har seks episoder.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå