Kultur

Ulrikke Brandstorp er skuffet over NRK

Årets Melodi Grand Prix er avlyst. Mange av de som vant sine nasjonale finaler skal delta neste år. Ulrikke Brandstorp får ikke samme mulighet.

Ulrikke Brandstorp vant den norske finalen i Melodi Grand Prix. Hun skulle sunget for Norge i den internasjonale finalen. Den kalles Eurovision Song Contest (Eurovision). Den ble avlyst. Årsaken er viruset korona.

Les også: Finalen i Eurovision blir avlyst

Sangene som brukes i konkurransen må være nye. Det betyr at Brandstorp må ha en ny sang for å delta. Det må også vinnerne fra andre land. Noen land beholder artisten og bytter ut sangen. I Norge har kanalen NRK bestemt seg for å starte helt på nytt. Ulrikke Brandstorp er misfornøyd med det.

Les mer: Mange klager etter Melodi Grand Prix

– Drømmen min er knust. Jeg har full forståelse for at Eurovision 2020 er avlyst. Men jeg håpet at NRK ville gjøre som mange andre land og sende artisten til Eurovision 2021 med en ny låt. Det skriver Brandstorp på sosiale medier, skriver avisen Aftenposten.

Les videre: Klare for musikk-fest

Christine Rezak Resar er underholdnings-redaktør i NRK. Hun sier det er viktig for NRK å vise fram bredden i norske artister og nye låter. Det er spesielt viktig for dem i dagens situasjon.

Siste utgave

På forsiden nå