Kultur

Bilde 1 av 4

Ingen påske uten krim på skjermen

TV 2 og NRK byr som vanlig på flere krimserier i påsken. Kjente britiske serier kommer tilbake og kjemper om tiden din.

Påsken nærmer seg. Den blir ekstra lang og spesiell i år.

Men én ting kan vi stole på: Det blir påskekrim på TV. Både TV 2 og NRK følger opp tradisjonen. Og på strømme-tjenestene er tilbudet om spenning nesten uendelig.

Årets påskekrim fra NRK heter «Tilståelsen». Her møter vi politi-etterforsker Stephen Fulcher. Han risikerer mye når han får en sak om forsvinning i oppdrag. Serien er faktisk laget etter en sann historie. Den handler om en politi-etterforsker som risikerte karrieren og ryktet sitt for å fange en drapsmann.

Alle episodene vil legges ut fredag 3. april. Men vil du se dem på TV, kan du se to episoder hver dag fra søndag 5. april til tirsdag 7. april. Det melder NRK.

Samme kanal viser også spennings-serien «Deadwater Fell». Den handler om en mann som mister kone og barn i en tragisk brann. Spørsmålet er bare om det var en ulykke. NRK legger ut de fire fredag i NRK TV. Også denne serien kan du se på TV onsdag 8. og torsdag 9. april.

Mange kjenner kriminal-etterforskeren Vera Stanhope. Hun kan du også se på NRK denne påsken. Kanalen legger ut fire nye episoder 3. april. Denne serien blir også sendt i etapper. Det blir en episode hver dag fra fredag 10. april til mandag 13. april.

Vil du samle hele familien foran skjermen? Da kan NRKs Superkrim være et alternativ:

Fra lørdag 4. april sender de 10 episoder med kjente folk fra NRK. De vikler seg inn i ulike mysterier. Det blir daglige episoder på NRK Super. De legges også daglig ut i NRK TV, i NRK Super-appen og på nrksuper.no.

Årets påskekrim på TV 2 heter «Den fjerde rytter». Den er laget etter Agatha Christies bok «The Pale Horse». Kanalen beskriver fortellingen som en klassisk Agatha Christie-krim. Serien tar oss med til året 1961. Den handler om Mark Easterbrook. Navnet hans dukker opp på en mystisk liste. Den blir funnet i skoen til en død kvinne. Etter hvert dør flere personer på listen.

«Den fjerde rytter» består av tre episoder. De sendes fra 9. april til 11. april på TV 2 og TV 2 Sumo.

TV 2 viser også flere klassiske krimserier i påsken: «Agatha Christie: Døde spor» kan du se mandag 6. og tirsdag 7. april. «Agatha Christie: Mord etter alfabetet» kan du se onsdag 8. og skjærtorsdag 9. april.

Kanalen viser også filmen «Sherlock Holmes: A Game of Shadows». Den kan du se 1. påskedag 12. april.

Mer fra Kultur

På forsiden nå