Kultur
Bildet viser logoen til strømmetjenesten Disney+.

Ingen Disney+ i Norge i sommer

Det har lenge blitt sagt at strømmetjenesten Disney+ skulle komme til Norge i sommer. Nå er det utsatt til september.

Disney+ har vokst mye fortere enn det som var målet. Det er en strømmetjeneste som eies av filmselskapet Disney. Disney+ har over 54 millioner brukere. Det har tatt seks måneder. Målet var at de skulle ha 60 til 90 millioner på fem år. Men de må vente for å vokse mer. De vil vente lenger med å tilby det til folk i Norge. Det skriver nettsiden CNET. De skriver om teknologi og elektronikk.

Les også: Samisk kultur og nordisk natur inspirerte til «Frost 2»

I januar skrev magasinet Lyd & Bilde om tjenesten. Da var planen at det skulle tilbys folk i Norden i sommer. Lyd og Bilde skriver at det nå er utsatt til september.

Nettstedet tek.no skriver at årsaken er korona. Det skal være for mye risiko til å bruke mange penger på nye prosjekter nå. Disney har tapt mye penger siden viruset begynte å spre seg. Mye av tapet er fordi de må holde fornøyelsesparkene sine stengt.

Korona gir Disney flere problemer. De har måtte avbryte innspillingen av flere serier. De rammes av at kinoer er stengt. Derfor har mange filmer blitt en del av tilbudet i Disney+ før planen. Filmen «Artemis Fowl» skal ha premiere i tjenesten i stedet for på kino.

Mer fra Kultur

På forsiden nå