MITT SOMMER-ORD:

Varm og snill programleder

Programleder Olav Viksmo-Slettan har fått folk i sommerstemning i 21 år. Hvilket ord mener han er typisk for Reiseradioen?

Olav Viksmo-Slettan er 55 år gammel. Han er programleder i «Reiseradioen» og «Slettan & Martin» tar helga.

– Hva er ditt favoritt sommer-ord?

– «Varme»

– Hvorfor liker du dette ordet så godt?

– «Varme» rommer så mye mer enn en behagelig temperatur. Når du kjenner varmen mellom mennesker, da kan det egentlig være så kaldt som det bare vil. Hva er bedre enn å være sammen med hjertevarme mennesker en varm sommerkveld?

– Hvilket ord liker du ikke ?

– «Tropenatt».

– Jeg skjønner at det kan virke rart, ettersom «varme» er mitt favoritt sommer-ord. Men, jeg forbinder bare «tropenatt» med dyner som klistrer seg til kroppen, soverom med tett luft, mygg som surrer og søvnløse netter.

– Hva er et typisk «Reiseradioen»-ord?

– «Badetemperaturer». Vi avslutter alltid Reiseradioen med å lese badetemperaturer fra hele landet. Da dukker navn på kjente badestrender som Huk, Kjærstranda, Sjøsanden og Fevik opp. Jeg kommer i sommerstemning med én gang. Og så spiller vi kjenningsmelodien «The Kid from Red bank» helt til slutt. Det gjør noe med en kar som har vært programleder og reporter for Reiseradioen i 21 år.

– Hvilket ord bruker du ofte?

– «Supert». Jeg liker så godt når folk er greie og alt er på stell. Da kvitterer jeg gjerne med «supert». Det kan bare være at en god kollega har tatt med en kopp kaffe. Eller at noen har gjort en liten ekstra innsats.

– Hvilket ord beskriver deg best?

– Jeg håper på «snill». Det er det aller fineste noen kan si om meg. Å være snill og real med hverandre er viktigst av alt. Jeg tror vi kommer lengst med det. Det betyr slettes ikke at du bare skal være en smilende nikkedukke. Av og til må du stå opp og si klart ifra, men aldri med bevisst mål om å såre andre mennesker!

Siste utgave

På forsiden nå