Kultur
Bildet viser Øyafestivalen i 2019. Arrangørene håper på festival som normalt neste sommer.

Øya planlegger for full festival i 2021

Det er vanskelig å planlegge festival under en pandemi. Men på Øya-kontoret satser de på festival som vanlig til neste år.

Ingen aner hva 2021 vil bringe. Men de som arrangerer Øya-festivalen, har likevel begynt planleggingen.

– Vi planlegger for full festival per dags dato, sier Tonje Kaada. Hun er daglig leder for Øyafestivalen i Oslo. De er godt i gang med å booke artister. Utover høsten vil de avsløre flere kjente og mindre kjente artister. Det er både fra Norge og verden.

– Vi er helt avhengig av å planlegge neste års festival nå. Om vi i det hele tatt skal klare å ha en festival for publikum å gå til. Det er dersom det åpnes for dette neste sommer. Det er noe vi både tror og håper, sier Kaada til nyhetsbyrået NTB.

Ingen kan si sikkert hvordan situasjonen vil være da, sier hun. Men at folk i verden jobber med store prosjekter innen både sport og kultur. De forsøker å finne ut hvordan store arrangementer kan holdes på en trygg måte.

– Vi har akkurat deltatt på et to dagers internasjonal webseminar. Det er med store deler av festivalbransjen fra hele verden. Og det er mange som jobber med å skape trygge rammer for å takle et samfunn med smitte og store arrangementer.

Dette er noe de jobber med også i Norge. Og som de ønsker å snakke med myndighetene om etter hvert, sier Kaada. Hun tror det er mulig å lage tiltak som gjør at det går an å ha arrangementer med mange flere enn 200 deltakere.

Arrangørene av Øya håper på at verden snart blir litt mer normal.

– Vi velger å være positive, sier hun.

NTB spurte helseminister Bent Høie om hvordan festival-sommeren kan bli neste år. I tilfelle en vaksine er klar før det.

– Det er det dessverre for tidlig å si noe om nå. Folkehelseinstituttet jobber nå med en vurdering av det som skal være en nasjonal strategi for vaksinasjon. Det vil jo avhenge av hvilke typer vaksiner som blir godkjent. Og hvilken rekkefølge og omfang for vaksiner i løpet av 2021. Jeg har selvfølgelig det samme håp som alle andre. At sommeren 2021 skal bli noe enklere enn sommeren 2020, sa Høie.

Han minnet om at denne sykdommen ikke bare er farlig for de gamle. Og for de som har ekstra risiko.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå