Kultur

Sissels jul blir liten og intim

Julen 2020 blir annerledes også for Sissel Kyrkjebø. Hun skal synge for sitt hittil minste publikum før jul.

Turneen «Sissels jul 2020» skulle tatt henne til flere konsertsaler i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Men i september bestemte Sissel Kyrkjebø seg:

– Vi måtte avlyse. Vi hadde en juleturné som skulle gå i fire land. Og slik situasjonen er nå, var det ikke mulig å gjennomføre med karantene. Produksjonen var ikke så stor. Og vi skulle ikke ha så mange konserter i Norge. Derfor var det umulig å gjennomføre bare den delen, sier Sissel.

Da var det fremdeles uklart hvor mye penger regjeringen ville love som støtte. Og Sissels lag kunne ikke vente, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

– Jeg tror vi vendte hver eneste stein vi kunne for å klare det. Men det gikk ikke, sier Sissel. Hun håper på gode ordninger for bransjen. Hun prøver ikke å tenke for mye på situasjonen, «jeg kjenner jeg får frysninger», sier hun.

– Alt tyder på at de finner en løsning til slutt. Men hvor lang tid tar det, og så vil du gjerne være trygg. Vi håper at vi kommer oss på veien til neste år.

I førjuls-tiden fant hun i stedet på det stikk motsatte: Hun gjør i alt ti konserter; på Hotel Britannia i Trondheim i november. I desember står Palmen på Grand Hotel og Finstua på Frognerseteren i Oslo for tur. Alle stedene blir det «utsøkt tre retters meny». Fulgt av intim-konsert med Sissel.

– Da går jeg fra den store produksjonen jeg ellers reiser rundt med. Til bare å være en pianist og meg. Det blir nært, foran ganske få mennesker. Jeg gleder meg veldig til det. Jeg har aldri gjort noe lignende før.

Hun har sunget for et lite publikum før, i en av stuene på Baroniet Rosendal.

– Men det var før koronaen, så første rad var en meter fra meg! Jeg liker at jeg kan se alle, det er veldig koselig. Du kan få en veldig direkte dialog med publikummet ditt. De slapper av på en annen måte i et lite rom enn i en konsertsal. Vi er «sammen», sier Sissel Kyrkjebø.

Hun er opptatt av at hun som artist også må føle seg trygg. Hun sier at de tre konsertstedene har faste plasser. De følger smittevern-reglene nøye.

Sissel byr også på to nye julesanger. De kommer denne måneden og neste. Fredag kommer «Christmas Time Is Here». Det er en låt fra 1965. Den er blitt en jazz-standard og mange har spilt den inn. I november følger en helt ny versjon av «Glade jul». Den spilte Sissel inn første gang i 1987.

Siste utgave

På forsiden nå