Kultur
OND: Alexander Skarsgård som Randall Flagg i «The Stand».

Skarsgård i ny serie om en pandemi

Nå har Stephen Kings roman «The Stand» er blitt TV-serie. Alexander Skarsgård spiller den onde djevelen.

– Alex er den beste djevelen noensinne. Det sier motspilleren Amber Heard.

Taylor Elmore er en av produsentene bak den nye TV-serien «The Stand». Den er basert på boka av Stephen King med samme navn. Elmore er full av entusiasme når han snakker om den svenske skuespilleren.

– Han er skummel og skremmende. Han bidro til å gi rollen et nordisk skremmebilde, sier Elmore til TT.

«The Stand» ble aldri oversatt til norsk. Den kom ut for 42 år siden som en murstein av en roman. Den originale versjonen var på nesten 1.200 sider.

Handlingen er lagt til USA. Et virus skapt i et laboratorie slippes ut i samfunnet. Viruset tar livet av 99 prosent av jordas befolkning. De som overlever møtes i en kamp mellom det gode og det onde.

De gode ledes av den urgamle Mother Abigail, spilt av Woopie Goldberg. De onde ledes av Randall Flagg – alias The Dark Man. Og det er her man finner Alexander Skarsgård.

Men ikke når «The Stand» skal promoteres i dette intervjuet. Han befinner seg nemlig i Nord-Irland. Der er han sammen med blant andre Nicole Kidman, Anya Taylor Joy (fra «The Queen's Gambit») og Claes Bang. De er i gang med å spille inn viking-dramaet «The Northman».

Benjamin Cavell har skrevet manuset til «The Stand». Han sier det var krevende å gjøre om den tjukke boka til en TV-serie.

– Vi jobbet veldig forsiktig. Man må bestemme seg for hvilken historie man vil fortelle. Hva som kan dramatiseres. Og så er det vår jobb å få det til å fungere i TV-ruten. Vi ser det som en ni timer lang film. Fotograferingen får frem disse enorme, tomme landskapene som personene vandrer gjennom, sier han.

På spørsmål om Stephen King selv har vært involvert, lyder svaret:

– King ble overbevist av det vi hadde skrevet. Han har siden skrevet en ny slutt. Så han har faktisk skrevet hele niende episode, røper Cavell.

En TV-serie om en pandemi fra et forkjølelses-virus er mildt sagt aktuelt i dag. Greg Kinnear, som spiller Glen Bateman. Han er enig i at det finnes paralleller mellom «The Stand» og den virkeligheten mange lever i nå i dag.

– Vi må alle tilpasse oss. Vi må forandre oss og vi må revurdere vår tilværelse på nytt. Serien handler om de personene som overlever. Hvordan de agerer seg imellom. Hvordan relasjoner forandres og hvordan sjalusi og sinne forandrer dem, sier Kinnear til TT.

«The Stand» hadde premiere på HBO Nordic 17. desember, og slipper en episode ukentlig.

Mer fra Kultur

På forsiden nå