Kultur

Stenger til over påske

De er ofre for korona-viruset og tiltak. Kulturlivet er lei usikkerhet.

De lever med usikkerheten. Nå stenger to scener i Drammen i Viken til over påske. De forstår at det er vanskelig å vite med viruset. Men det er samtidig tungt.

– Jeg har 38 ansatte som har levd i uvisshet i snart et år. Det sier Knut Harald Pleym til nyhetsbyrået NTB. Han er daglig leder for Union Scene og Drammens Teater.

Både nasjonale og lokale myndigheter gjør tiltak. De vil stoppe viruset i å spre seg. Pleym ønsker å få vite litt mer, slik at de kan planlegge.

Drammen kommune fattet et vedtak. De stengte for arrangementer «inntil videre». Da fikk Pleym nok. De stenger scenene til over påske.

Samtidig tar det tid å få økonomisk hjelp. Regjeringen er stort sett flinke. Men ordningene kommer for sent, mener han.

Ansatte har skyllet ut 1.500 liter øl. De har gitt penger tilbake til publikum. De har flyttet på konserter på kort varsel. Nå gir de opp – for en tid. De vil heller planlegge arrangementer fra midten av april.

De to scenene opplevde en god periode. Det var i august til midten av oktober. Nå ser Pleym at publikum er blitt redde.

– Folk kjøper ikke billetter lenger. Kun noen få til høstens konserter, sier han.

Roar Gulbrandsen leder selskapet Auditorium. De driver scenene Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee i Oslo. De kjenner seg godt igjen.

– All usikkerheten tærer på kreftene og motivasjonen, sier han til NTB.

De tre scenene har avlyst fram til 4. februar. Gulbrandsen sier han er glad for støtten som gis. Men det er vanskelig å få dekket alt tap, sier han.

– Vi har aldri søkt om tilskudd tidligere. Så det er en helt ny verden for oss.

Også de tre scenene i Oslo selger mindre billetter. Men Gulbrandsen tror det bedrer seg. Folk kjøper billetter fram i tid.

– Det er tydelig at publikum savner konserter, sier han.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå