Kultur

Det blir en tredje sesong av «Rådebank»

NRK bekrefter at de har sagt ja til en tredje sesong av Rådebank. Dermed får vi et gjensyn med råner-gjengen i Bø.

Dette er serien en anmelder omtaler som noe av det sterkeste som er laget siden «Skam».

«Rådebank» handler om rånermiljøet i Bø. Serien skildrer vennskap, kjærlighet og mental helse. Over 370.000 har nå sett sesong to av serien. Tallene på strømming er gode. Nå er serien også vist på NRK 3.

– Det tok litt tid før publikum oppdaget første sesong av «Rådebank». Likevel ser det ut til at det er mange som har ventet på sesong to. Seerne er i alle aldersgrupper. Det sier Iacob Christian Prebensen. Han er analytiker i NRK.

Også NRK er fornøyd med at serien er blitt en snakkis.

Melike Leblebicioglu er produsenten bak serien. Hun sier at kanalen er spesielt stolte av den sterke historien som fortelles i sesong to. Serie-skaperne ville fortelle en historie fra en machokultur der det ikke er så vanlig å snakke høyt om følelser.

– Vi ville rett og slett sette psykisk helse på dagsorden blant unge menn på bygda. Det sier Tom Marius Kittilsen. Han er en av produsentene. Han forteller at selskapets epost er full med henvendelser. De er blant annet fra unge seere som har kjent seg igjen. De sier at «Rådebank» har fått dem til å tenke seg om.

Kittilsen vil ikke å røpe hvor mange sesonger av «Rådebank» som kommer. Men han sier at de «har konkrete tanker» om en sesong til.

Linn-Jeanethe Kyed jobber også med å lage serien. Til VG røper noen få detaljer av hva som kan komme til å skje i neste sesong.

– Uten å avsløre for mye av handlingen, kan jeg si at Rådebank er et tilsvar på dette sitatet fra Tove Gundersen, som er general-sekretær i Rådet for psykisk helse: «Tenk om flere (menn) kunne snakke om det å leve helt vanlige liv, hvordan håndtere økonomisk usikkerhet, kjærlighetssorg, eller det å finne sin plass?» Deler av dette har vi allerede vært innom. Nå ser vi frem til å lage mer drama fra rånermiljøet i Bø, sier Kyed.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå