Kultur
Imerika har planene klare for hva hun skal gjøre de siste par dagene før lørdagens store MGP-finale. - Jeg skal kose med Frankie, øve litt og slappe av, sier hun til NTB. Og Frankie er denne lille karen. Foto: Ihne Pedersen  NTB kultur

Lørdag er det finale i Melodi Grand Prix

Alt er klart for den store finalen i sang-konkurransen. Et hittil ukjent talent truer de store favorittene.

Det var Imerika som vant femte og siste del-finale i Melodi Grad Prix. Hun vant med balladen «I Can't Escape». Hun ser ut til å være en av de store favorittene før finalen lørdag kveld.

Selv er hun ikke i tvil om hvem som er hennes største konkurrenter.

– Keiino og Tix! svarer Erika Dahlen (24), som hun egentlig heter.

Det unge talentet har planene klare for hva hun skal gjøre før lørdagens store MGP-finale.

– Jeg skal kose med Frankie, øve litt og slappe av.

Bugge Wesseltoft er en kjent jazzmusiker og produsent. Han pleier ikke være særlig begeistret for MGP. Men på lørdag skrev han dette på Facebook: «Idag bruker jeg alle stemmene mine på Imerika, nydelig sang og framførelse». Han var imponert over Imerikas innsats.

Det synes Imerika er gøy. Hun røper overfor NTB at Wesseltoft ikke er den eneste bransje-mannen som har gitt henne respons.

– Sykt stas! Artig at jeg kan vekke engasjement hos folk som vanligvis ikke ser på. Fikk også en melding fra Åge Aleksandersen her om dagen. Han sa at låt og opptreden var «Suverent!!!». Det er veldig koselig.

Imerika sier hun er glad NRK satset på «en annerledes artist» som henne selv.

– Jeg føler at jeg kanskje tilbyr noe annet enn de fleste som vanligvis er med. Både i tematikk og fremførelse. Jeg stiller ikke med sirkus og konfetti. Men håper jeg kan være underholdende på en annen måte.

«I Can't Escape» handler om hvor tøft det er å gå videre etter et brudd. Den beskriver de vonde følelsene man sliter med etter ulike tap. Som låtskriver ønsker Imerika at folk skal kjenne seg igjen i teksten og musikken. Det har hun fått mange tilbakemeldinger på etter seieren sist helg.

– Jeg har fått veldig mange fine meldinger om både gode og vonde minner som har blitt vekket hos folk. Låten har blitt et slags fristed for å slippe ut følelser man helst ikke vil kjenne på. Det setter jeg sinnssykt stor pris på. Musikk for meg er et fristed der alle følelser får plass. Så det er helt nydelig om min musikk kan være det for flere.

Imerika undertegnet plate-kontrakt med Universal Music på nyåret. Melodi Grand Prix-låten «I Can't Escape» er den første singelen hun slipper etter signeringen.

– Du kan si det er startskuddet!

I Melodi Grand Prix-finalen er Imerika nummer 10 ut. Hun er plassert mellom Rein Alexander og Keiino. Det er Atle Pettersen som åpner showet. Mens Jorn avslutter det hele med dyp og sterk røst.

To av artistene, Tix og Stavangerkameratene, velger å fremføre sine egentlige norske låter på engelsk i finalen. Derfor blir alle bidrag nå på engelsk. Det vil si: Keiino byr også på samisk joik og rap.

Keiino er stor-favoritten, ifølge bookmakerne. Sangen hans «Monument», spås en 47 prosents vinner-sjanse. Det er på listen publisert på Eurovision World.

På andreplass følger Tix med «Ut av mørket». Han skal ha 16 prosents vinner-sjanse. Deretter kommer Imerika med «I Can't Escape» på tredje. Og så kommer Rein Alexander med «Eyes Wide Open» på fjerde.

I mai blir det en annerledes Eurovision i Rotterdam. Det kan bli med sosial distanse, reise-regler eller under nedstenging. I kveld avgjøres det hvem som blir Norges utsending til konkurransen.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå