Kultur
Bildet er av en person som står i arbeidstøy og fileterer en laks.

Skifter navn til «Laks» for å få gratis sushi

Myndighetene i Taiwan ber folk slutte med bytte av navn. Flere i landet har skiftet navn til «Laks» i det siste.

«Laks» har blitt et populært navn i Taiwan. Mange unge taiwanere har byttet navn. Noe av årsaken er et tilbud fra en kjede restuaranter.

En kjede har lovet at folk kan få gratis sushi denne uka. Men da må de har de kinesiske tegnene for laks i navnet sitt. Det er «Gui Yu». Fem andre venner kan også få gratis sushi.

Resultatet er at mange har byttet navn, ifølge lokale medier. De siste dagene har rundt 150 personer møtt opp for å bytte navn. De fleste er unge.

– Jeg endret nettopp navnet mitt i dag tidlig. Nå heter jeg «Bao Cheng Gui Yu». Vi har allerede spist for over 7.000 taiwanske dollar, sa en student til en lokal TV-kanal.

Summen er rundt 2.000 kroner. Bao Cheng Gui Yu kan bli oversatt som «eksplosiv, vakker laks».

Flere har flere ulike kombinasjoner av navn med laks. Andre eksempler er «lakseprins», «meteor laksekonge» og «laksestekt ris».

– Jeg har skiftet fornavn til «Laks». To av vennene mine har gjort det samme. Vi endrer bare navnet vårt tilbake etterpå, sier en kvinne til TV-kanalen SET TV.

Men ikke alle er fornøyd med at folk bytter navn. Myndighetene ber folk slutte.

– Denne typen navnebytter er å kaste bort tid. Det skaper også unødvendig mye papirarbeid, sa Chen Tsung-yen torsdag. Han er vise-innenriksminister.

– Jeg håper folk kan være mer rasjonelle, sier han.

Torsdag er det slutt på tilbudet. Det har vart i to dager.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå