Kultur

1 av 5

Fem podkaster til påsken

Har du lyst til å høre på historier i påsken? Få nye tips til hva du kan gjøre? Eller vil du bli kjent med nye mennesker? Alt er mulig i podkastene vi har valgt ut for dere.

KRIM: Kanalen NRK har i flere tiår laget teater på radio. Mye av dette er mulig å laste ned som podkast. I tillegg er det mulig å høre mye av det på nrk.no. Bildet er fra påskekrimmen i 2019. Espen Reboli Bjerke og Jonas Strand Gravli er to av skuespillerne i «Voodo på vestkanten».

HAGE: Mange har fått bedre tid enn før til å så grønnsaker og blomster. I «Hagesnakkis» lærer du om frø, om ulike planter og om stell av hagen. Du kan også få tips om uteplasser. Og høre eksperter snakke om sine hager.

BARN: «Fortell meg om!» er en serie som skal gi svar på spørsmål fra barn. Den forklarer hva som gjør at katter er redd for vann. Den gir også svar på hvorfor vi har kjæledyr. I år skal vi reise mindre i påsken. Men det kan være behov for gode svar på mange spørsmål i påskeferien.

FOLK: Vi skal møte så få som mulig denne påska. Men vi kan bli kjent med noen nye folk likevel. «Norwegian Newcomers» handler om møter med ulike mennesker. De har alle en ting til felles. De har flyttet til Norge fra et annet land. – Alle har sin unike historie, sa Vedrana Tanovic til Klar tale tidligere i år. Hun lager podkasten.

MAT: Den ene er kjent for humor. Den andre er kjent for å lage mat. Mange har sett de lage TV-program om mat og humor. Nå har Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm laget en egen podkast. Den heter «Truls & Hellstrøm - Tar munnen full».

Mer fra Kultur

På forsiden nå