Kultur
Bildet er av folk som er på konsert. De er tett på hverandre. De har på munnbind.

«Ingen tegn» på mer smitte under testkonsert i Spania

5.000 personer deltok på en konsert i Spania i mars. Etter to uker var det bare oppdaget smitte hos seks av de som deltok.

Det har blitt gjort en ny test av hvor mye korona smitter på en konsert i Spania. Og svaret kan være godt nytt.

I desember var det en test-konsert i Spania. Nesten 500 personer deltok, og det var uten sosial avstand. Nesten 500 andre deltok som kontroll-gruppe. Alle ble testet for korona før start, og åtte dager senere. Ingen på konserten var smittet. To i kontroll-gruppen var smittet.

I mars ble testen gjort på nytt. Men med mange flere deltakere. 5.000 uvaksinerte deltok på konserten. Det er «ingen tegn» på at folk ble smittet på konserten, sier arrangøren.

De som deltok måtte ta en hurtigtest før konserten. De måtte også ha på munnbind. Ellers var det ingen krav om å holde avstand mens de var på konserten.

De samme ble testet mer grundig to uker etter konserten. Og det skal ikke være noe som tyder på at det ble spredt smitte under konserten, sier Josep Maria Llibre. Han er spesialist på smittsomme sykdommer. Han jobber på sykehuset Germans Trias i Pujiol i Barcelona i Spania.

Det ble bare oppdaget smitte hos seks av de nesten 5.000 som deltok. Fire av disse er trolig smittet andre steder, skriver den katalanske kanalen CCMA.

Det gjør at det i snitt var 130,7 smittede per 100.000 innbyggere på de to ukene. Det er bare halvparten så mange som for andre i samme aldersgruppe i Barcelona i samme periode. Det tallet var 295,5 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, ifølge kanalen.

Mer fra Kultur

På forsiden nå