Kultur

Nå vil artistene ut på turné

I over et år har det vært nesten umulig å se artistene spille. Nå er det endelig håp.

Mens flere festivaler avlyser i sommer, har flere artister nå planer om Norges-turné.

Det er vanlig å reise på turné etter å ha gitt ut plate. Det har vært vanskelig det siste året. Artisten Dagny ga ut platen «Strangers/Lovers» i fjor. Endelig skal hun prøve å reise på turné.

Dagny vil besøke 11 norske byer i mai og juni. Der skal hun ha totalt 15 konserter. Arrangøren sier det blir en intim turné. For det vil være regler for smittevern under alle konsertene.

Turneen starter på Gjøvik 14. mai. Deretter skal hun spille i Trondheim, Bø, Moss og Skien. Så skal hun til hjembyen Tromsø. Deretter til Stavanger, Bergen og Ålesund.

Det planlegges konserter i Oslo 8. og 9. juni. Turneen avsluttes i Tønsberg 10. juni.

Dagny skulle ha vært på stor turné i Europa i april. Den er utsatt til 2022. Norges-turneen blir et lite plaster på såret.

Også bandet Bigbang har varslet konserter i mai. Konsertene som skulle ha vært 7. og 8. mai i Kristiansand er avlyst. Men de har fortsatt planer om å spille i Oslo og Trondheim i slutten av mai.

Bandet Highasakite skal ha flere konserter. De skal spille i Kristiansand i slutten av mai. I Oslo har de også tre konserter siste helgen i mai.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå