Kultur
Bildet viser en ung Bob Dylan.

Norske artister hyller Bob Dylan

Artisten Bob Dylan fyller 80 år. Oslo Konserthus har invitert norske artister til å feire hans dag.

Bob Dylan er en viktig mann i rocke-musikkens verden. I løpet av sin lange karriere har han fått flere priser. Blant annet Nobelprisen i litteratur i 2016.

24. mai blir Dylan 80 år gammel. Det skal feires. Også i Norge.

Et stjernelag av norske artister skal hylle ham. Det skjer i Oslo Konserthus på Dylans bursdag. Arrangementet er kalt «BobFest80». Alle artistene er bedt om å synge en av Dylans låter.

– Vi har invitert artister fra ulike sjangre. Kanalen NRK skal filme det hele. Slik får alle ta del i dette. Det sier Jørgen Roll til nyhetsbyrået NTB. Han er direktør for Oslo Konserthus.

NRK stiller også med egen konferansier. Det er Espen Aas som skal ha denne jobben. Han er til daglig programleder i nyhets-programmet Dagsnytt-18. Aas har også en egen podkast hvor han snakker om Bob Dylan.

– Dette arrangementet skal være en forkjemper for arrangører. Vi ønsker å vise myndighetene at det er mulig å ha slike arrangement. Uten å være redd for at folk skal bli smittet av korona, sier Roll.

Oslo Konserthus har permittert 50 medarbeidere. I tillegg har 500 konserter blitt avlyst de siste året. BobFest80 har vært noe positivt å jobbe i en vanskelig tid.

Artistene som skal opptre er Åge Aleksandersen, Sivert Høyem, Åse Kleveland, Sondre Lerche, Ingebjørg Bratland, Tom Roger Aadland, Knut Reiersrud, iver Kleive, Luke Elliot, Hege Brynildsen, Malin Pettersen, Elvira Nikolaisen, Mimmi Tamba, Jonas Alaska, Darling West, Ole Kirkeng, Signe Marie Rustad og Erlend Ropstad.

The Salmon Smokers fra Halden er bandet som skal spille med artistene. De spilte også under konserten som hyllet Leonard Cohen i 2017.

– Jeg hadde et ganske avslappet forhold til Bob Dylan. Helt til i fjor. Da fikk jeg høre sangen «I Contain Multitudes». Dette endret mitt forhold til Dylan. Det sier artisten Sondre Lerche til NTB.

– Dette er også den sangen jeg skal synge for å hylle Bob Dylan, sier han.

I tillegg til de norske artistene kommer Larry Campbell fra USA. Campbell spilte gitar på en turné fra 1997 til 2004 sammen med Dylan.

Datoen for konserten ble bestemt lenge før koronaen kom. Nå er det bare å vente i spenning på om selveste Bob Dylan kan komme.

– Jeg håper at han kommer til Norge. Han har vaksinepass og en negativ korona-test. Tom Cruise hadde ingen problem med innreise da han var i Norge for et år siden. Dette sier Roll til NTB.

Mer fra Kultur

På forsiden nå