Kultur
Bildet viser Veronica Maggio.

Veronica Maggio med ny musikk

Svenske Veronica Maggio kommer med ny musikk etter et år med korona. Den viser lengselen etter å kjenne store følelser igjen.

Det har vært lite liv på svenske konsertscener det siste året. Årsaken er korona-viruset. Men nå slipper den svenske artisten Veronica Maggio ny musikk. Først en låt som viser hennes nye måte å se verden på.

«Se mig» heter den nye singelen. Den blir også med på hennes album som kommer snart.

– Jeg tror at min musikk og mine tekster farges av en slags lengsel. Etter å få eksplodere og kjenne store følelser igjen, sier hun i et intervju med nyhetsbyrået. Hun innrømmer at året med pandemi «har vært på bra på den måten».

– Jeg har kort og godt fått bytte synsvinkel. Først føltes det bare uinspirerende og vanskelig. Men til slutt fikk det motsatt effekt og jeg fant noe nytt, sier Veronica Maggio.

I 2019 satte hun rekord for antall i publikum på Gröna Lund i Stockholm. Hun hadde tre konserter som til sammen lokket 51.000 personer. Men så kom pandemien. Da ble det sliutt på store konserter.

– Det føles nesten uvirkelig at jeg har hatt den typen spillejobber. Litt som det føles uvirkelig at vi en gang fikk røyke på utestedene. Som om det aldri har skjedd. Jeg lengter etter alt: Alle musikerne, nervøsiteten før en gig. Duften av konfettikanoner, lyden fra publikum. Turnébussen, å henge backstage, å se på andre band og å våkne i sceneantrekket, sier hun.

Tidligere i vår hyllet musikk-kolleger henne. Blant andre Victor Leksell tolket låter fra albumet hennes «Satan i gatan». Det ble gitt ut ti år tidligere. Veronica Maggio sier det er en ære å bli hyllet. Likevel er det litt vanskelig for henne at andre nesten ser henne som et ikon.

– Det er vanskelig å forholde seg til slikt. Jeg er en «opp og frem»-person. Og stopper gjerne ikke opp for å tenke mye på det som har vært. Jeg sparer det til pensjonsalderen, sier hun.

Mer fra Kultur

På forsiden nå