Kultur

Rasisme på det britiske slottet

Det britiske hoffet skal ha diskriminert utlendinger i mange år. Det melder avisa The Guardian.

Fram til slutten av 60-tallet skal det ha vært få utlendinger med viktige jobber på Buckingham Palace i London. Det viser dokumenter avisa The Guardian har funnet.

Der står det blant annet at de ikke ansetter «fargede immigranter eller utlendinger» til høyeste stillingene på slottet. Men de kunne få jobb som tjenere. Det står i dokumenter fra 1968.

Det er ukjent hvor lenge det var slik. Ifølge The Guardian nekter slottet å svare på når de sluttet med denne regelen. Men at slottet viser til ansatte med etnisk minoritets-bakgrunn fra 1990-tallet. Før da finnes det ingen lister over ansattes etnisitet.

Dokumentene viser også at dronningen og hoffet slipper å forholde seg til lover som skal forhindre diskriminering av rase og kjønn. Det er lover som har gjort det umulig for kvinner eller utlendinger som jobber ved hoffet å melde fra om de føler seg diskriminert.

Prins William og hertuginne Meghan sier at noen på slottet var bekymret for fargen på barnet deres. Det fortalte de i et intervju tidligere i år. Det skal ikke ha vært Dronning Elizabeth eller avdøde Prins Phillip som har sagt noe om fargen på barnet, ifølge The Guardian.

Hertuginne Meghan har også fortalt om at hun hadde selvmords-tanker da hun var i den britiske kongefamilien. Prins William har også nylig fortalt om sine psykiske problemer. De to har brutt ut av kongefamilien.

Siste utgave

På forsiden nå