Kultur
Bildet er av statsminister Erna Solberg. Hun har på seg en grå overdel med røde blomster. Hun har også en åpen rød jakke og perlekjede. I bakgrunnen er det utsikt mot vannet.

Solberg startet årets Sommerles

Et langt skoleår er snart slutt. Skolebøkene blir lagt bort. Nå håper mange at barn i hele Norge skal glede seg over andre bøker.

Statsminister Erna Solberg åpnet Sommerles sist uke. Det er en kampanje for å få barn fra hele Norge til å lese bøker i sommer.

Kampanjen startet på biblioteket Deichman på Tøyen i Oslo. I fjor var 9.000 barn i Oslo med. I år er målet å få med 15.000 barn.

– Vi håper flere tusen barn i Oslo vil oppleve enda mer glede ved å lese enn de pleier. Sommerles kan også hjelpe barn med å holde på lesingen gjennom en lang ferie i sommer, sier Knut Skansen. Han er biblioteksjef.

Det er også laget en egen historie til kampanjen. Den heter «Den magiske regnskogen». Mari Moen Holsve er forfatter. Historien kan bare leses på nettsiden sommerles.no. Der kan barn også registrere hva de har lest.

Bibliotek over hele landet er med på å arrangere Sommerles. Konkurransen er for barn som går i 1. klasse til 7. klasse i barneskolen. Barna kan samle premier hvis de leser mange bøker mellom 1. juni og 31. august.

I fjor var 120.000 barn med på Sommerles.


Mer fra Kultur

På forsiden nå