Kultur
Bildet viser Kate Winslet som sitter i en bil i en scene fra serien «Mare of Easttown».

Mener Hollywood har blitt bedre for kvinner

Kampen for kvinners rettigheter har begynt å endre Hollywood. Det har begynt å bli bedre for kvinnelige skuespillere, mener Kate Winslet.

Kate Winslet spiller en usminket politi-etterforsker. Det er i den populære serien «Mare of Easttown». Winslet mener film-industrien i Hollywood har begynt å endre seg. Det er i ferd med å bli et bedre sted for kvinnelige skuespillere, mener hun.

– Ting er i ferd med å endre seg når det gjelder likelønn. Og det har vært en voldsom økning i flotte roller for kvinner. Særlig i min aldersgruppe, sier Winslet. Hun er 45 år gammel.

Craig Zobel er regissør for «Mare of Easttown». Han lot henne selv bestemme hvordan en sexscene skulle se ut. Og strømme-tjenesten HBO gjorde som hun sa. Det var da hun sa at utseendet hennes var endret for mye på reklameplakaten for TV-serien. Hun mener begge deler er tegn på forandringen som skjer.

– Folk er mer oppmerksomme på hva kvinner føler. Og hvordan de ønsker å bli presentert, sier Kate Winslet, ifølge kanalen BBC.

Hun er glad for at hun fikk spille Mare Sheehan så ekte og ærlig som mulig. Det passet regissøren på.

– Jeg har hatt denne jobben siden jeg var 17 år. Som kvinne i 40-årene får jeg virkelig omfavne forandringene som livet har laget på kroppen og ansiktet mitt. Det er jeg stolt over, sier Kate Winslet.

Selv liker hun det hun ser. Hun mener at også TV-seerne har satt pris på den ekte hovedpersonen i «Mare of Easttown». Det viser seertallene.

– Forhåpentligvis vil andre kvinner føle at de kan være snillere mot seg selv som følge av dette. Fordi, helt ærlig, det er slik det er.Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå