Kultur
Scarlett Johansson, som er en av de største og best betalte skuespillerne Hollywood, får en prosentandel av billettinntektene fra filmen, ifølge søksmålet. Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP / NTB

Saksøker Disney

Scarlett Johansson saksøker Disney for å gi ut filmen «Black Widow» samtidig som den går på kino.

Skuespiller Scarlett Johansen spiller hovedrollen Black Widow. Det er en superhelt-film som nå går på kino - og kan sees på strømme-tjenesten Disney+.

Hun saksøker nå Disney for å legge den ut for strømming samtidig som den vises på kino.

Hun mener at det er brudd på kontrakten. Det koster henne flere millioner dollar, ifølge henne selv. Johansson er en av de største og best betalte skuespillerne Hollywood. Hun får noen prosenter av inntektene fra kinobillettene.

Filmen skulle egentlig ha kinopremiere i fjor. Det ble utsatt fire ganger som følge av korona-pandemien. Til slutt hadde den premiere på kino samme dag som den ble lagt ut på Disney+. Der kan den sees for 30 dollar, i tillegg til prisen for abonnement på strømme-tjenesten.

Eksperter mener det er årsaken til at filmen har tjent mindre på billetter enn forventet.

– Disney slipper filmer «Black Widow» direkte på Disney+ for å øke antall abonnenter. Og dermed øke selskapets aksjepris. De bruker korona som et påskudd for å kunne gjøre det, sier Johanssons advokat til nyhetsbyrået AFP.

En talsperson for Disney sier selskapet ikke har brutt noen kontrakter.

– Søksmålet er spesielt trist fordi det på en ufølsom måte ignorerer de fryktelige og langvarige globale effektene av korona-pandemien, sier Disney.

Mer fra Kultur

På forsiden nå