Kultur
Bildet viser Maren Lundby med fire VM-medaljer.

Lundby med i «Skal vi danse»

Skihopper Maren Lundby skal være med i TV-konkurransen «Skal vi danse» til høsten. Det samme skal kombinert-utøver Magnus Moan.

Hoppstjernen Maren Lundby skal delta i «Skal vi danse» på TV 2 til høsten.

– Jeg vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på. Men er veldig glad for at jeg har takket ja! Jeg tror det blir en fin opplevelse, og skal bruke «Skal vi danse» som en oppladning til sesongen. Jeg har erfart at det lurt å trene variert. Og tenker at balanse, koordinasjon og rytme er viktig både i dans og skihopp. Det sier Lundby i en pressemelding som TV 2 har sendt ut.

Hopperen skal danse sammen med Philip Raabe. Sist sesong danset han sammen med Birgit Skarstein. Lundby har ett gull fra De olympiske leker (OL) og to gull fra verdens-mesterskap (VM).

Senest for en måned siden gikk Lundby hardt i bakken under en fotballkamp. Hun fikk lett hjernerystelse.

Også tidligere kombinertutøver Magnus Moan skal være med i TV-programmet. Han var med på «Mesternes mester» på kanalen NRK i 2020. Han tok 15 medaljer i mesterskap mellom 2005 og 2017. Blant annet OL- og VM-gull i lag.

– Dette blir et nytt og spennende eventyr. Og en ut-av-meg selv-opplevelse. Jeg gleder meg til å lære meg å danse og bli kjent med de andre deltakerne. For første gang før en konkurranse føler jeg at jeg har null kontroll. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan og levere så god dans som mulig, sier Moan.

Mer fra Kultur

Siste utgave

På forsiden nå